Dechaa Opublikowano 15 czerwca 2026 o 02:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2026 o 02:53 Cześć, Zamówiłem Octavię RS FL bez DCC, głównie dlatego, że sprzedawca przekonywał mnie, iż z czasem potrafi stukać, hałasować i generować dodatkowe koszty serwisowe. Uznałem więc, że klasyczne zawieszenie będzie bezpieczniejszym wyborem. Im więcej jednak czytam opinii użytkowników, tym większy mam mętlik w głowie. Jedni twierdzą, że DCC to świetny dodatek i znacząco poprawia komfort oraz wszechstronność auta, a inni piszą o hałasie i odradzają dopłatę. Niestety w salonie nie miałem możliwości odbycia jazdy próbnej z DCC – stała tylko jedna RS zamówiona przez klienta, jeszcze bez rejestracji, więc nie dało się jej przetestować. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Czy DCC rzeczywiście jest problematyczne i potrafi tłuc lub hałasować, czy to raczej pojedyncze przypadki? Gdybyście zamawiali RS jeszcze raz, dopłacilibyście do DCC czy zostali przy standardowym zawieszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi