Isma Opublikowano 5 lipca 2026 o 18:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2026 o 18:10 Witam. Jakiś czas temu zakupiłem octavia 3. Generalnie auto w super stanie jak na 11latka. Byłem na stacji diagnostycznej w sprawie skrzypienia. Diagnosta nic nie wynalazł wszystko sztywne na swoim miejscu nic się nie dzieje. Skrzypienie objawia się przy przejeżdżaniu jakiegoś dołka, progu i jęczenie przy maxymalnym skręcie w prawo. Czy ktoś się z tym borykał ? Wstępnie stawiam na górne mocowania amortyzatora. Za podpowiedzi z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon88 Opublikowano 28 lipca 2026 o 18:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 18:49 Witaj, u siebie tez dochodzą mnie dźwięki ale bardziej z tyłu niż z przodu. Póki co nic z tym nie robię, ale obstawiam poduszki amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isma Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:08 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:08 Dziękuję za wiadomość. Obstawiałem górne poduszki a Itak wymieniłem całe zawieszenie z przodu 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon88 Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:09 Pomogło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isma Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:12 Tak z przodu nic się nie dzieje ale z tyłu tak jak wspominałeś napewno jakaś tuleja wahacza. Narazie poszło 3 tys na przód w samych częściach na szczęście robię sam więc tylko to mnie kosztowało l. Może na wiosnę ruszę tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon88 Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:17 Szacun. Robiłem zawieszenie w starej Audi A5 B5 i wiem co to za wyczyn. Tutaj mam adaptacyjne zawieszenie więc amorków nie zamierzam ruszać aż same nie odpadną, natomiast przy kolejnym przeglądzie może coś się wyklaruje żeby niepotrzebnie nie ruszać zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isma Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:22 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:22 No ja mogłem nie ruszać i przejeździć jeszcze. Zaczęło się od tej poduszki. No tonwymienilem z dwóch stron. Przy okazji uwaliłem gwint w jarzmie w zwrotnicy bo mam wersje zintegrowana. Poskładałem przejechałem się i stwierdziłem że jednak praca tych amortyzatorów mi nie pasuje. Przywiozłem graty łącznie z nową zwrotnicą i wywaliłem już wszystko razem z wahaczami. Poskładałem jeździ super wybiera elegancko nierówności ale jak już tyle kasy poszło a Itak trzeba by zrobić geometrię to wjechały dzisiaj nowe końcówki drążków. Suma sumarum naprawa miała być za 200zp poszło prawie 3 kapcie. H wy interes 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon88 Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lipca 2026 o 19:26 Ale jaka satysfakcja. Teraz żeby trochę pojeździł bez niespodzianek. Ponownie, szacun za ogarnięcie zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi