p1wosz Opublikowano 17 marca 2018 o 21:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 marca 2018 o 21:38 Witam serdecznie, jestem przed zakupem używanej Skody Octavii z rocznika 2014, pierwsza rejestracja w czerwcu 2014, przebieg ok. 62k km, auto na co dzień stoi pod chmurką. -doposażona w dodatkowe opcje: klimatyzacja automatyczna dwustrefowa CLIMATRONIC czujniki parkowania z przodu i z tyłu tempomat radio BOLERO 8”, bluetooth dywaniki welur ciemne szyby tyl przeciwmgielne kola 16'' alu wyswietlacz miedzy zegarami 4x szyby elektryczne Podłokietnik z tyłu ze schowkiem i przejściem do bagażnika Podłokietnik z przodu Jumbo Box Elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne Centralny zamek ze zdalnym sterowaniem Tylne światła LED Lusterka zewnętrzne i klamki lakierowane Relingi dachowe czarne (Combi) Uchwyty ISOFIX na zewnętrznych miejscach kanapy Zestaw siatek w bagażniku Wyczytałem już na forum, że o silnik raczej obawiać się już nie muszę. Problemy wieku dziecięcego w tej jednostce zostały wyeliminowane. Auto zamierzam użytkować przez najbliższe 6 lat, czyli do momentu jak skończy Octavia 10 lat. Przebieg planuje na ok. 15k km rocznie z czego miasto 10k km / trasa 5k km. Czyli będę użytkownikiem w przedziale 62k km do ok. 160k km. Auto będzie garażowane. Pytanie do użytkowników w tym przedziale km albo tych co go przekroczyli, czy można się czegoś nieoczekiwanego spodziewać? Czy auto daje komfort nie myślenia, że zaraz coś się może zepsuć? Pytam się, gdyż nigdy nie byłem w posiadaniu Skody :) Cena zakupu będzie w przedziale 53k-55k PLN. Okazja? Czy może nie? Brak linków, gdyż oferta jest jeszcze niedostępna a ja wolę zebrać informację trochę wcześniej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 18 marca 2018 o 20:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 marca 2018 o 20:24 Bolero 8 cali dopiero po lifcie, czyli po 2017 roku. Cena za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyderka.p Opublikowano 18 marca 2018 o 21:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 marca 2018 o 21:38 1 godzinę temu, potrek napisał: Cena za wysoka. no tak najlepiej jak by kosztowała 20k ale pewnie i tak byś wybrzydzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 18 marca 2018 o 22:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 marca 2018 o 22:23 43 minuty temu, wyderka.p napisał: no tak najlepiej jak by kosztowała 20k ale pewnie i tak byś wybrzydzał Moja nowa kosztowała 72300 tutaj prawie 5 cio letnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyderka.p Opublikowano 19 marca 2018 o 08:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 o 08:03 9 godzin temu, potrek napisał: Moja nowa kosztowała 72300 tutaj prawie 5 cio letnia ... przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 19 marca 2018 o 09:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 o 09:41 1 godzinę temu, wyderka.p napisał: przykro mi co twoje przytyczki wnoszą do tematu ?? nic ! szkoda czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 19 marca 2018 o 11:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 o 11:23 @potrek Twoje gadanie też wiele nie wnosi. Akurat cena tego egzemplarza o którym @p1wosz pisze to norma. Na pewno nie jest to okazja. Okazji to można szukać na szrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 19 marca 2018 o 12:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 o 12:11 W październiku 2017 rozpocząłem poszukiwania nowego auta. Wybór padł na skodę ze względu wielkość - cena. Przerabiałem mnóstwo egzmeplarzy. Nowe sztuki przed liftowe w kombi były do dostania za kwotę 72000 max, mowa o ambition i 1,4 tsi. Cena tego egzemplarza który to już ma jakiś nalot i jest używany te minimum 4 lata uważam za wysoką. Cena na rynku, a to kto to kupi to druga sprawa. Swojego focusa mk3 z pełnym wypasem titanium w kombi sprzedałem za 39000, przebieg 67000, rocznik 2013 pierwsza rejestracja kwiecień 2014. A było to w zeszłym roku, to tak na marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 19 marca 2018 o 13:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 o 13:18 @potrek fordy ogólnie taniej stoją niż octavie. Cenę podajesz po rabacie wyprzedażowym. Ale fakt nową Octavię można dobrze kupić. Ale używki cenę też dobrze trzymają. I powiem jeszcze że się sprzedają;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langusta Opublikowano 8 kwietnia 2018 o 21:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2018 o 21:19 Fabryczny silnik 1.4 150 KM z bonusem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi