balard12 Opublikowano 19 października 2018 o 15:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 października 2018 o 15:56 Jaką funkcję obsługuje przycisk w górnym rzędzie pomiędzy SET a ESP OFF oraz w dolnym rzędzie pomiędzy MODE a EL.KLAPA? W dolnym znalazłem, że włącza chyba podgrzewaną kierownice? O górnym nic nie ma. Jaką literkę na końcu powinien mieć górny panel ze wszystkimi klawiszami 5E1 927 132 i dolny 5E1 927 238. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 19 października 2018 o 16:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 października 2018 o 16:21 Nie wiem jak w poprzednich rocznikach ale w my18 podgrzewaną kierownicę włącza się na przycisku podgrzewania fotela kierowcy, wtedy na wyświetlaczu pojawia się opcja regulacji obu elementów niezależnie.Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 19 października 2018 o 20:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 października 2018 o 20:40 To jest jedna ze zmian w tym roczniku.Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikRyba Opublikowano 21 kwietnia 2019 o 12:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2019 o 12:14 Witam gdzie sprawdzic czy mam podgrzewana kierownice?Czy wiesz moze gdzie mozna dokipic fabryczne przyciski podgrzewania fotela? Mam octavie z 19 roku ale w wersji bez podgrzewanych foteli ale czuje ze mozna ja dostosować. z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 21 kwietnia 2019 o 12:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2019 o 12:16 Jak nie masz podgrzewsnych foteli z przoduvto napeno nie masz kierownicy ani webasto bo to sa must have przy wyborze tych opcji Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiX Opublikowano 16 lutego 2021 o 13:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 o 13:16 Dnia 19.10.2018 at 17:56, balard12 napisał: Mógłbyś wysłać zdjęcie z VCDSa, jak w tym przypadku wygląda kodowanie/adaptacje tych przycisków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 16 lutego 2021 o 22:43 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2021 o 22:43 Wszystkich? Najpierw musisz wykonać instalację elektryczną i uzupełnić brakujące piny do wtyczek obsługujących daną funkcję zgodnie ze schematem. Klawisze wywołują określoną funkcję samochodu i nie maja odrębnych kodowań. Ewentualne kodowania/adaptacje robisz w sterownikach, które te klawisze obsługują. Na czym Tobie zależy z tych przycisków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiX Opublikowano 17 lutego 2021 o 09:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2021 o 09:42 10 godzin temu, balard12 napisał: Wszystkich? Najpierw musisz wykonać instalację elektryczną i uzupełnić brakujące piny do wtyczek obsługujących daną funkcję zgodnie ze schematem. Klawisze wywołują określoną funkcję samochodu i nie maja odrębnych kodowań. Ewentualne kodowania/adaptacje robisz w sterownikach, które te klawisze obsługują. Na czym Tobie zależy z tych przycisków? A miałbyś ewentualnie schemat do konkretnych przycisków? (np. ustawianie ciśnienia, odryglowanie klapy). Zobacz ten wątek. Chociaż może sobie odpuszczę jak dużo roboty z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 17 lutego 2021 o 18:29 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2021 o 18:29 (edytowane) SET i ASR łączysz z wtyczką od modułu ABS i CAN, MODE łączysz z Bordnetzem - jak nie aktywujesz online profili - klawisz Mode nie bedzie działał i nie uruchomi wyboru profili. Klapa elektryczna w kombi, w hatchbacku nie było tej opcji- analogicznie ze sterownikiem klapy, Park Assist analogicznie ze sterownikiem PA - uruchamia tą funkcję. Jest jeszcze w górnym po lewej obok centralnego zamka - wyłączenie S/S - ale to pewnie masz. Pytanie co chcesz osiągnąć przez podłączenie tych klawiszy. Schematy są chyba na forum - takie same jak do wersji przed FL . Edytowane 17 lutego 2021 o 18:31 przez balard12 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiX Opublikowano 18 lutego 2021 o 06:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 o 06:47 12 godzin temu, balard12 napisał: SET i ASR łączysz z wtyczką od modułu ABS i CAN, MODE łączysz z Bordnetzem - jak nie aktywujesz online profili - klawisz Mode nie bedzie działał i nie uruchomi wyboru profili. Klapa elektryczna w kombi, w hatchbacku nie było tej opcji- analogicznie ze sterownikiem klapy, Park Assist analogicznie ze sterownikiem PA - uruchamia tą funkcję. Jest jeszcze w górnym po lewej obok centralnego zamka - wyłączenie S/S - ale to pewnie masz. Pytanie co chcesz osiągnąć przez podłączenie tych klawiszy. Schematy są chyba na forum - takie same jak do wersji przed FL . Dzięki bardzo za te informacje. Na razie sobie odpuszczę te przyciski, bo trochę nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi