Adam Grzegorz Opublikowano 23 października 2018 o 12:13 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 października 2018 o 12:13 Cześć ? Jak w temacie - szukam jarzm zacisków pod tarcze 312 mm, oznaczenie na jarzmie 5714B. Ewentualnie - kpl zaciski w rozsądnej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krucjatorek Opublikowano 26 listopada 2018 o 18:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2018 o 18:46 Panowie podłączam sie do tematu. Wiecie skąd na szybko ogarnąć jarzma do mojego samochodu - 312mm. Jarzma się skończyły. Samochód od piątku w serwisie... Gwarant nie chce naprawić bo cos tam... Skoda Polska nie ma zadnej sztuki na stanie i może za 1,5 - 2 tyg będą... Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Grzegorz Opublikowano 26 listopada 2018 o 18:51 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2018 o 18:51 4 minuty temu, krucjatorek napisał: Panowie podłączam sie do tematu. Wiecie skąd na szybko ogarnąć jarzma do mojego samochodu - 312mm. Jarzma się skończyły. Samochód od piątku w serwisie... Gwarant nie chce naprawić bo cos tam... Skoda Polska nie ma zadnej sztuki na stanie i może za 1,5 - 2 tyg będą... Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Jakim cudem skończyły się jarzma...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krucjatorek Opublikowano 26 listopada 2018 o 18:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2018 o 18:53 wypłynął olej a wyszło to na przeglądzie po 90kkm... jakim cudem nie wiem. ten samochod to jeden wielki cud... a Pan z działu gwarancji który mi pomaga sam mówi że to już wcale nie jest smieszne... bo nawet to co wymienią to działa 5-6 m-cy i zaraz znowu się psuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Grzegorz Opublikowano 26 listopada 2018 o 20:05 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2018 o 20:05 Jarzmo, to żeliwny odlew, trzymający klocki - tam nie ma żadnego oleju. Nie mylisz z zaciskami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krucjatorek Opublikowano 28 listopada 2018 o 16:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2018 o 16:56 ale sruba miedzy zaciskami a jarzmami jest posmarowana jakas substancja ktora zmienila sie w przyslowiowy klej i nie puszcza sruby ... tak mi powiedzieli w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Grzegorz Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:02 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:02 5 minut temu, krucjatorek napisał: ale sruba miedzy zaciskami a jarzmami jest posmarowana jakas substancja ktora zmienila sie w przyslowiowy klej i nie puszcza sruby ... tak mi powiedzieli w serwisie Czyli zapiekły się tuleje (śruby) w jarzmach. Jaki masz przebieg ? Wszystko do tej pory robiłeś w ASO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krucjatorek Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:17 Wszystko w aso. Przebieg 90kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Grzegorz Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:19 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:19 Kiedy kupiłeś auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krucjatorek Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2018 o 17:26 03.2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Grzegorz Opublikowano 28 listopada 2018 o 21:40 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2018 o 21:40 Czemu pisałeś o gwarancie, skoro ta skończyła Ci się w marcu ? A wracając do meritum - obstawiam, że każdy mechanik (a nie wymieniacz na nowe z ASO) bez problemu zreanimuje te jarzma. Niestety, w ASO ciężko o takich ostatnio. Znalezienie samych jarzm, graniczy z cudem. Szukaj używanych zacisków kpl (w 9 na 10 przypadków zaciski są sprzedawane z jarzmami) od 1.8 tsi w górę (RS ma chyba już 340 mm, więc inne jarzma). Większość sprzedających nie wie, z jakich średnic tarcz pochodzą elementy, więc musisz patrzeć na zdjęcia (lub pytać sprzedającego) - jarzma różnią się delikatnie kolorem (312 są lekko szare, matowe, 288 są srebrne-jak ocynkowane, 340 z reguły już czerwone), oraz odlewem dolnej części (pomiędzy otworami na śruby). 312 ma prosty odlew, 288 (których niestety jest najwięcej) mają 2 wgłębienia. Ja w ten sposób kupiłem 2 kpl zaciski za +-300 pln z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milord Opublikowano 18 grudnia 2018 o 15:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2018 o 15:41 Kupiłeś na Alledrogo? Sam teraz szukam 312mm i rozstrzał cenowy jest spory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi