Dariusz Baraś Opublikowano 1 kwietnia 2019 o 06:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2019 o 06:17 Witam uprzejmie Panowie. Sprawa dosyć skomplikowana, po ostatniej naprawie u mechanika (zmieniony spód silnika i planowana głowica) okazało się że Auto pobiera prąd przy zamkniętych drzwiach i wyłączonym osprzecie a na mierniki widnieje aż - 4,25A! Akumulator po nocy był rozladowany do zera, po wyjęciu bezpieczników okazało się że 14 po wyjęciu reguluje ubytek do -3,85A Ale to i tak jest bardzo mało ( zamek centralny drzwi) nie wiem czy mechanik coś źle poskladal czy to może jakaś inna przyczyna, miał ktoś może podobny problem? Dodam że akumulator prawie nowy a alternator bardzo dobrze ładuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 1 kwietnia 2019 o 08:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2019 o 08:14 Witam uprzejmie Panowie. Sprawa dosyć skomplikowana, po ostatniej naprawie u mechanika (zmieniony spód silnika i planowana głowica) okazało się że Auto pobiera prąd przy zamkniętych drzwiach i wyłączonym osprzecie a na mierniki widnieje aż - 4,25A! Akumulator po nocy był rozladowany do zera, po wyjęciu bezpieczników okazało się że 14 po wyjęciu reguluje ubytek do -3,85A Ale to i tak jest bardzo mało ( zamek centralny drzwi) nie wiem czy mechanik coś źle poskladal czy to może jakaś inna przyczyna, miał ktoś może podobny problem? Dodam że akumulator prawie nowy a alternator bardzo dobrze ładuje. opcja 1: do mechanika na reklamację opcja 2: samemu - ylacz wszystkie odbiorniki, podlacz miernik zaraz za aku (mam nadzieję że szeregowo podlaczasz i właściwy zakres na miernik ustawiasz) i po kolei wyjmuj bezpieczniki i obserwuj wskazania miernika. jak bez zmian to wkładaj z powrotem i wyjmuj następny. powinieneś trafić w końcu. jeżeli masz alarm to zwróć na niego szczegolna uwagę... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi