silenczek Opublikowano 26 września 2021 o 19:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 września 2021 o 19:46 Odgrzewajac temat - czy ktos ma ścieżkę programowania nowych zegorow w ktoryms z programow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Baran Opublikowano 27 września 2021 o 09:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2021 o 09:09 Ja wymieniałem u rroberta całość z 1h z pogadankami. Nie wiem o jaką ścieżkę Ci chodzi. Musisz mieć drugi licznik wyzerowany albo z przebiegiem większym niż Twój obecny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pab567 Opublikowano 28 września 2021 o 04:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2021 o 04:41 Raczej mniejszym - bo wtedy da się go "dobić" do identycznej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDiCK Opublikowano 2 maja 2024 o 09:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 maja 2024 o 09:41 (edytowane) W dniu 30.01.2016 o 06:46, rrobert napisał(a): no tak. na zleceniu napisałem ze licznik pochodzi z legalnego źródła, zrobili ksero dowodu i gotowe. oczywiście przed cała akcją powiedzieli ze jak coś się wysypie to nie ponoszą odpowiedzialności za to. Standardowo wysypała się pompa ESP - która jest kodowana pod VIN auta - a dokładnie pod immo. po przywróceniu oryginalnego kodowania i przeprowadzeniu ustawień podstawowych wszystko było ok. Inne serwisy informowały mnie ze się nie da bo to platforma MQB. ale kumaty i komunikatywny elektronik z ASO ogarnął temat. Witam. Mam zamiar zmienić zegary na takie z kolorowym wyświetlaczem (nie virtual kokpit). Jak wygląda sprawa immobilisera? mam już gościa który zdejmie mi ochronę komponentu ale zastanawia mnie co dalej z immobiliserem. Czy procedura zdjęcia ochrony komponentu jest jednoznaczna z przepisaniem immo pod VIN auta? Nie wiem czy jest zrozumiale o co mi chodzi, ale gdy zmieniałem radio i gościu zdejmował mi CP to połączył się tam jakoś sprzętem z serwerami WV, trwało to chwile i radyjko działo. Oczywiście działały wyłącznie te funkcje które były przypisane do mojego VIN (np android auto nie) ale to było tyle i koniec. Czy w przypadku licznika tak samo będzie, czy Immobiliser musze osobno jeszcze ogarnąć? Edytowane 2 maja 2024 o 09:42 przez RUDiCK (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 2 maja 2024 o 18:05 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 maja 2024 o 18:05 najpierw robi się immo. do montażu używanego licznika konieczna jest zgoda koncernu. tylko legalny użytkownik GEKO może wystąpić o taką zgodę. Potem jak już dostaniemy zgodę robimy wymianę licznik i cieszymy się lub nie nowym licznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDiCK Opublikowano 7 maja 2024 o 09:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 maja 2024 o 09:10 (edytowane) W dniu 2.05.2024 o 20:05, rrobert napisał(a): najpierw robi się immo. do montażu używanego licznika konieczna jest zgoda koncernu. tylko legalny użytkownik GEKO może wystąpić o taką zgodę. Potem jak już dostaniemy zgodę robimy wymianę licznik i cieszymy się lub nie nowym licznikiem. Zdaje sobie sprawę że ochrona komponentu jest nie do przeskoczenia, ale czy immo można zrobić samemu przez VCDS? Chodzi o to, że tak jak pisałeś, po założeniu nowych zegarów wysypuje się pompa ABS - o czym się osobiście przekonałem 😕, na szczęście mam VCDS wszystkie backupy więc sobie przywróciłem samochód do stanu używalności. Chodzi mi o to że założył bym zegary i już z nimi podjechał bym na zdjęcie ochrony komponentu. No i pytanie czy nawet jak bym sobie poradził z immo to czy zdjęcie CP z liczników to tylko w ASO czy u kogoś kto ma sprzęt - jak np ty, też się da? Pozostaje jeszcze temat różnicy przebiegów, ale podobno mozna podjechac na stacje diagnaostyczna i zglosic ze sie chce wymienic licznik. Wpisują wtedy w CEPIK taka operacje (stary i nowy przebieg) i przebieg w systemie bedzie sie zgadzał. Edytowane 7 maja 2024 o 09:24 przez RUDiCK (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 7 maja 2024 o 14:10 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 maja 2024 o 14:10 cp i immo tylko online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 8 maja 2024 o 08:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 maja 2024 o 08:20 oczywiście my możemy to zrobić tak aby wszystko się zgadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDiCK Opublikowano 8 maja 2024 o 18:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 maja 2024 o 18:14 W dniu 8.05.2024 o 10:20, rrobert napisał(a): oczywiście my możemy to zrobić tak aby wszystko się zgadzało rrobert domyślam się, że byś mi to zrobił bez problemu, ale Ty to już jesteś konkretna marka tu na forum i nie wiem czy mnie stać na Ciebie 😉. Jak mi nie wyleci w głowy to zadzwonię jutro to pogadamy. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi