Adrian Opublikowano 13 lipca 2024 o 08:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 lipca 2024 o 08:44 Miałem podobnie. Połamały mi się kabelki w siłownikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybidk Opublikowano 8 listopada 2024 o 06:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2024 o 06:27 Witam. Osobiście nie posiadam skody, ale rodzice jeżdżą Oktawia 3 kombi i od jakiegoś czasu mają problem z klapą bagażnika. Klapa otwiera się do połowy, po czym zatrzymuje się na chwilę i po chwili znowu się podnosi, czasami działa bez zarzutu, a czasami taki problem. Niedawno nawet otworzyć się nie chciała i tata słyszał w bagażniku z nadkola „cykanie”, ale klapa się nie otwierała. Po tygodniu postoju na parkingu odwidziało jej się i otworzyła się. Błąd występujący sporadycznie z tego co mi tłumaczyli to pokazuje że klapa nie domknięta chociaż jest zamknięta. Byli bliscy kupna nowych siłowników, niedawno już myśleli że komputer od klapy trzeba będzie wymienić. Kazałem się wstrzymać. Czy miał ktoś taki problem i naprowadziłby gdzie , co i jak sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 8 listopada 2024 o 07:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2024 o 07:02 (edytowane) Zobacz moje poprzednie posty. Trudno wyrokować co się wywaliło, może siłowniki, dociąg lub zamek w klapie, sterownik klapy u mnie był to zamek. Siłowniki są drogie zamienniki widziałem za około 1400/kpl., oryginał jeden tyle kosztuje. Ja zrobiłem tak, znalazłem firmę która zajmuje się doposazaniem aut z grupy VAG, w tym dokładaniem klap automatycznych do aut które tego nie mają, pojechałem zrobili szybkie sprawdzenie i kazali za kilka dni przywieść auto, było u nich kilka dni (w tym czasie nie potrzebowałem auta, nie bylo mnie w domu) i zrobili plus jeszcze aktywowali AA. Sami powiedzieli że na początku obstawiali siłowniki a wyszło najtaniej bo zamek padł. Edytowane 8 listopada 2024 o 07:15 przez Tex (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frajdej89 Opublikowano 24 listopada 2024 o 15:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2024 o 15:55 Odezwij się do Łukasz Budzińskiego, wrzucalem jego profil pare stron wcześniej. Pokieruje Cie co i jak. Jak silowniki, to Ci zregeneruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otacon Opublikowano 22 marca 2025 o 20:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 marca 2025 o 20:15 (edytowane) hej, opiszę swój przypadek - klapa zaczęła wariować, otwierała się do połowy i piszczała, później w ogóle nie chciała się podnosić - myślałem, że dopadły mnie przetarte kabelki, jedankże po odpięciu lewego siłownika - rozpadł się na dwie części. Telefon do ASO - siłownik 2100 brutto. Po przeczytaniu wielu wątków - zamówiłem komplet siłowników firmy Deffner - brałem ze strony niemieckiej - ok. 50 zł taniej niż w Polsce - 1213 zł, jednakże sama wysyłka byla już z PL. Siłowniki posiadają spinki zabezepieczające już zamontowane (całe szczęscie, bo jedna spinka mi się przyblokowała i mocno się zdeformowała, ale dało się ją w miarę kombinerkami przywrócić do względnie starego kształtu). Po wymianie wszystko działa tak jak powinno, a nawet lepiej z uwagi no to, że na starych przy zamykaniu było takie trześanięcie klapą, że aż tablicę rejstracyjną było słychać, teraż zamykanie jest delikatniejsze i widać pracę dociągu klapy, gdyż o kilka mm widać jak się "dociąga", czego wcześniej nie było. Jak na razie jestem zadowolony, oby tylko długo służyły. Błąd jaki miałem: Edytowane 23 marca 2025 o 00:35 przez otacon (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guteq Opublikowano 27 marca 2025 o 13:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 marca 2025 o 13:52 Witam mam pytanie o kodowanie elektrycznej klapy tylnej 03fl. Mianowicie otwiera się tylko z pilota i od środka, jeżeli chcę zamknąć to muszę wyjść z samochodu i wcisnąć przyciska w klapie. Jak zakodować w VCDS żeby otwieranie i zamykanie było możliwe z pilota i ze środka. W poprzedniej 03 działało wszystko a tutaj tylko w jedną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otacon Opublikowano 27 marca 2025 o 20:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 marca 2025 o 20:31 W dniu 27.03.2025 o 14:52, Guteq napisał(a): Witam mam pytanie o kodowanie elektrycznej klapy tylnej 03fl. Mianowicie otwiera się tylko z pilota i od środka, jeżeli chcę zamknąć to muszę wyjść z samochodu i wcisnąć przyciska w klapie. Jak zakodować w VCDS żeby otwieranie i zamykanie było możliwe z pilota i ze środka. W poprzedniej 03 działało wszystko a tutaj tylko w jedną stronę Controller 6D - Trunk Electrics 16 - Security Access - enter 12345 10 - Adaptations (4)-Activation using rear lid opening button in remote key-Tap function for closing - set to active (4)-Activation using rear lid remote unlocking switch-Tap function for closing - set to active 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian007 Opublikowano 26 października 2025 o 09:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 października 2025 o 09:00 Witam klapa otwiera się może na 20 i zamyka , przy czym nie działa dociag klapy na komputerze taki błąd blad b121112 hall sensor in motor 1 for rear hatch, short circuit to b hallsensoren im motor 1 fur heckklappe kurzschluse nach plus ktoś może mi podpowiedzieć czy to wina siłowników , odciągu bad zamka ? IMG_5785.mov IMG_5786.mov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi