wojtek2626 Opublikowano 18 listopada 2019 o 06:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2019 o 06:46 (edytowane) To nie moje auto ale kolegi i jest problem z wypaleniem serwisowym DPF-a. Świeci kontrolna ale żadnych błedów nie ma. Po sprawdzeniu zawartości sadzy to jest 36, po wielu próbach udało się zgasić kontrolke ale nadal jest brak możliwości wypalenia DPF-a czy to stacjonarnie ( wyrzuca błąd niebezpieczeństwa pożaru) i tak samo w czasie jazdy. Po wybraniu serwisowego wypalania w czasie jazdy i zmianie wartości z 0 na 1 brak reakcji, ani dawki ani obrotów wiecie może jak to ugryźć. Auto to Octavia 2 Fl 2,0 TDI Scout Edytowane 18 listopada 2019 o 07:26 przez wojtek2626 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angel Opublikowano 18 listopada 2019 o 18:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2019 o 18:31 Mam F2 fl z 1.6 TDI CR. Też musiałem wypalić filtr DPF serwisowo w czasie jazdy. O ile obroty silnika w czasie normalnego wypalania są na poziomie 2500, to przy serwisowym w czasie jazdy musiałem mieć 3500 i zrobiłem około 60 km jadąc. Przy niższych obrotach nawet nie chciał podjąć wypalania. Spróbuj z wyższymi obrotami silnika po wymuszeniu VCDS-em wypalania serwisowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 19 listopada 2019 o 07:57 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2019 o 07:57 Wszystko się wyjaśniło, głupota a raczej nie dopatrzenie , paliwa było poniżej 1/4 prawie rezerwa po dotankowaniu procedura wypalania sama się aktywowała podczas powrotu do domu. Przy okazji wymiana wtryskiwaczy CR i auto chodzi jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi