WM66 Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 11:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 11:30 Witam Czy każdy z Was ma tak samo jak ja? ( Te dziwne spawy w końcówkach wydechu ) Dzisiaj dopiero to zauważyłem. Wydaje mi się, że nie powinno to tak wyglądać jak na zdjęciach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 13:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 13:12 Mam tak samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WM66 Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 13:13 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 13:13 @Namo Czyli standard chyba i u każdego tak zrobili... Powinno to chyba lepiej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 13:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 13:21 Sam fakt, że jest to atrapa jest wystarczającym nietaktem. Pocieszeniem jest, że merole i beemki też mają udawane końcówki (nie wszystkie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 14:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 14:24 Atrapa zawsze może być lepiej wykonana. Wygląda jakby była naprawiana ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WM66 Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 14:36 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 14:36 @LEMUR Dokładnie wygląda to jakby już ktoś coś naprawiał, nie podoba mi się to, mimo że jest to atrapa to powinna być zrobiona ładnie i gładko bez widocznych spawań... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 16:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 16:21 hehe, bliski mi temat, tabelka rządzi, każda poprawa procesu to euro centy, nie liczcie na cuda, czasem kreatywność działu zakupowego poraża , prawda jest taka że tam gdzie należy żeby było ładnie pozwalają na uproszczenia a tam gdzie nie ma to kompletnie znaczenia czepiają się tolernacji 0,01 mm (!) na wydechu (!!) teraz właśnie mam jazdę z projektem do Skody Snowmana, bo ktoś uznał że tradycyjne metody sprawdzania rur w wydechu nie są ok mimo że są ok, i każdą rurę skanerem 4D lecą ot dowcipnisie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 17:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 17:23 @Lukicrx podpowiedz skąd wykombinować tłumiki do 280 TSI w Superbie. Chciałbym to założyć do mojego nowego S3 220, ale wydać 1000 EUR to mi się nie widzi. Ponoć są robione w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 20:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 20:33 @Enriquez ale serie ? ja Ci customa ogarnę za 2000-2500 pln w nierdzewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 21:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 21:09 @Lukicrx sprawa jest taka, że można kupić same końcówki wydechu (coś a'la u nas w RS) - właściwie zamówić w jednej z firm na Śląsku - jak chcesz to poszukam - mam gdzieś namiar - i po prostu to przyspawać punktowo po obcięciu oryginalnych fajek za 1000 PLN/komplet z montażem. Wyglądać ma toto jak oryginał z 280. Innym rozwiązaniem związanym z większą rzeźbą jest wymiana całych tłumików, no ale zabawa jest już nieco droższa. Napisz, o ile możesz jakie koszta byłyby samych końcówek - chodzi mi w zasadzie o wygląd... W oryginalnym rozwiązaniu są jeszcze sterowane klapki, których nie wiadomo gdzie podłączyć - więc kolejna komplikacja. Podsumowując - znalazłoby się kilka osób z Superbclub.pl (z pewnością 2-3) na taką modyfikację czysto estetyczną. Alternatywą może być tylna dokładka zderzaka z S3 Sportline, no ale to atrapa. Coś w ten deseń miałoby to wyglądać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 21:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 21:19 podeślij link, zobaczymy co i jak, może się uda coś wymyślić sprytnego, wydech na dwie strony custom, jak pisałem , zawory też możemy ogarnąć, ceny teraz nie podam, właśnie testujemy jedno rozwiązanie, postaram się coś wkrótce zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 21:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 kwietnia 2016 o 21:20 spoko, jutro coś zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 14 kwietnia 2016 o 15:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2016 o 15:37 Hej, chodziło mi o tą firmę: http://www.tlumikisportowe.com/19,koncowka-na-wymiar!.html Podejmą się wykonania końcówek na wzór tych z 280. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 14 kwietnia 2016 o 19:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2016 o 19:07 @Enriquez wydech zmontować możemy, zawory ogarnąć też ale z tą firmą nam że tak powiem tak po drodze jak PIS-owi z PO także jak byś chciał to możesz od nich końcówki załatwić na własną ręke i je wykorzystamy do zabudowy , koszty Ci z grubsza przedstawiłem wydechu , jeden zawór kosztuje ok. 170 eur , do takiego wydechu potrzbne 2 szt. także jak to zbierzesz w kupę, wydech + zawory + końcówki , to wychodzi ok. 4500-5000 pln za taką zabawę , jak to mi kiedyś powiedział pilot rajdowy z polskiej czołówki, "motorsport must kostet" czy jakoś tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 15 kwietnia 2016 o 07:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2016 o 07:10 12 godzin temu, Lukicrx napisał: "motorsport must kostet" czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi