Jump to content

Odpowietrzenie układu chłodzenia

Mariorr

Recommended Posts

• 1 year later...

Witam

Może mi ktoś podpowie co muszę zrobić,wymienić. 

A więc do rzeczy ,co jest nie tak że nie mam gorącego ogrzewania w aucie ,też mi się wydaje że dlugo się chyba nagrzewa, ale nawet jak na wskaźniku mam wskaźnik na 90 ,to i tak leci nie za ciepłe powietrze. Co może być za przyczyną-termostat, matrix,czy może  zapowietrzony układ chłodzenia.

• 1 month later...

To ja się podłącze z innym "zjawiskiem".

Octavia 2018,ddya, nalatane 104kkm. Jakieś 10k temu w lecie był wymieniany rozrząd, wraz z pompą wody. Mechanik po wymianie powiedział, że układ będę się odpowietrzać sam, tylko żeby dolewać płynu chłodniczego. Faktycznie, po dolaniu ok 0,7 l. płyn przestał ubywać i trzyma poziom.

Do rzeczy. Przy okazji spadku temperatur zauważyłem, że nawet jeśli samochód się nagrzeje i dmucha ciepłym (gorącym) powietrzem, to przy ostrym skręcie (rondo, albo ostrzejszy zakręt) wali chłodem 🙂 Zbiornik z silkatem, płynu jest w normie. Skody tak mają, czy z moją jest coś nie tak?

• 4 months later...
W dniu 6.12.2023 o 20:15, coostosz napisał(a):

"...to przy ostrym skręcie (rondo, albo ostrzejszy zakręt) wali chłodem 🙂 Zbiornik z silkatem, płynu jest w normie. Skody tak mają, czy z moją jest coś nie tak?

Mam dokładnie tą sama obserwacje, nie mam pojęcia o co chodzi i czy tak powinno być ... Chętnie bym się dowiedział