Mateusz Krywald Opublikowano 30 września 2022 o 09:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 września 2022 o 09:26 Cześć, Jakiś czas temu zauważyłem biały wydobywający się z kratek nawiewu zarówno bocznych i środkowych jak i z nawiewu na szybę. Na początku myślałem, a to kurz normalka, ale w octavii mojego taty tego problemu nie ma. Włączyłem nawiew na maksa i zauważyłem małe wyskakujące białe drobinki przypominające łupież. Jest to bardzo upierdliwe. Łuszczący się/ utleniający parownik ? Pozostałości po środku czyszczącym parownik ? Był stosowany Contrasept z tunapa, środek stosowany w praktycznie każdym ASO. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ? Jak się tego cholerstwa pozbyć. Dodam, że filtr kabinowy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco Opublikowano 19 października 2022 o 21:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 października 2022 o 21:58 Hej, dziwna to przypadłość o której napisałeś. Udało Ci się rozwikłać zagadkę? Przyznam, że ja mając tego typu historię w swoim samochodzie próbowałbym pewnie pozaglądać tu i tam za pomocą jakiejś kamerki inspekcyjnej. Nigdy nie spotkałem się z rozkładającym się w taki sposób parownikiem, ale może warto byłoby wymontować filtr kabinowy i spróbować zajrzeć do parownika jakimś endoskopem? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Krywald Opublikowano 25 października 2022 o 16:52 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 października 2022 o 16:52 @jaco Jeszcze nie rozwiązałem zagadki. Chyba faktycznie będę musiał zainwestować w endoskop. Jest to na tyle drażniące, że będę musiał poszukać jakieś kamerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 25 października 2022 o 17:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 października 2022 o 17:54 Mam taką i robi zdjęcia jak poniżej https://a.aliexpress.com/_EIfo0Wl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 26 października 2022 o 13:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 października 2022 o 13:47 a jaka wziąłeś wersję ?hard czy soft?Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 26 października 2022 o 15:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 października 2022 o 15:42 Hard, bo wtedy masz kabel sztywny jak drut i sobie modelujesz jego kształt. Soft to kabel jak sznurek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi