Lolo1976 Opublikowano 9 marca 2023 o 13:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2023 o 13:02 Witam. Pacjent to nowy nabytek Octavia 3 VRS 2,0 TSI z 2015 r, poprzednie samochody to manuale w ON. Skrzynia w trybie ECO, NORMAL zmienia biegi płynnie na niskich obrotach, ale w trybie SPORT z 2 na 3 bieg trzyma wysokie obroty i ta sama sytuacja 3 na 4. Czy tak ma pracować skrzynia w trybie SPORT ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 9 marca 2023 o 13:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2023 o 13:36 Tak właśnie ma działać. Dlatego właśnie jest tryb Sport. Do bardziej agresywnej i dynamicznej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolo1976 Opublikowano 9 marca 2023 o 13:42 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2023 o 13:42 Dzięki, bałem się że skrzynia pada bo wchodził na dość wysokie obroty aż silnik słychać plus nagłośnienie z głośników i trochę panikuję. Tak z ciekawości w trybie SPORT przy jakich obrotach następuje zmiana biegu ( 2 na 3, 3 na 4). Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 9 marca 2023 o 13:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 marca 2023 o 13:51 Ja mam program silnika i skrzyni więc nie ma co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi