Tomasz76 Opublikowano 11 kwietnia 2023 o 10:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2023 o 10:37 Witam, czy istnieje możliwość dołożenia oświetlenia ambiente do Skoda Octavia Style 2023 r.? Jeżeli tak to gdzie to można wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 11 kwietnia 2023 o 18:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2023 o 18:24 tak. jest taka możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzJas Opublikowano 9 sierpnia 2023 o 18:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2023 o 18:23 Cześć rrobert, czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? w NX kostka C pin 72 opodiwedzialny jest za oświetlenie skarpetek, jak to było w poprzednim modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 10 sierpnia 2023 o 14:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 sierpnia 2023 o 14:00 podświetlanie lata po magistrali lin i to wszystko jest razem. zasilanie i lin. kazda lampka ma swój adres który programuje się w bordnez. skarpetki wielokolorowe i ambi deski i drzwi podpięte są do ej samego pinu bordnez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4ki Opublikowano 28 lutego 2024 o 18:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2024 o 18:08 Czy ktoś poprawial/wzmancial oświetlenie ambiente lub wymyślił sposób aby było jednolite ? Nie ukrywam, że trochę słabo to świeci 🫤 Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tafil84 Opublikowano 27 grudnia 2024 o 21:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2024 o 21:22 Jak sprawdzić,czy istnieją listwy LED drzwi kokpitu i jak uruchomić? Skoda Octavia 4, 2020 Ambiente. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 30 grudnia 2024 o 18:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2024 o 18:55 jak masz kod wyposażenia QQ3 to jest jak jest QQ0 to nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tafil84 Opublikowano 30 grudnia 2024 o 19:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2024 o 19:12 A gdzie mogę sprawdzić ten kod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 30 grudnia 2024 o 19:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 grudnia 2024 o 19:28 podaj vin to sprawdzę możesz na PW lub tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migacz Opublikowano 1 listopada 2025 o 22:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2025 o 22:05 W dniu 30.12.2024 o 20:28, rrobert napisał(a): podaj vin to sprawdzę możesz na PW lub tutaj Witam. Rrobert mógłbyś rowniez sprawdzic mi czy istnieją listwy led? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 4 listopada 2025 o 19:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2025 o 19:07 a gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migacz Opublikowano 4 listopada 2025 o 19:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2025 o 19:23 W dniu 4.11.2025 o 20:07, rrobert napisał(a): a gdzie? @rrobert Skoda octavia 2023r po vinie, listwy led kokpitu i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 5 listopada 2025 o 06:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2025 o 06:00 a mam VIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavia 4 ambient Opublikowano 31 grudnia 2025 o 18:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2025 o 18:15 W dniu 10.08.2023 o 16:00, rrobert napisał(a): podświetlanie lata po magistrali lin i to wszystko jest razem. zasilanie i lin. kazda lampka ma swój adres który programuje się w bordnez. skarpetki wielokolorowe i ambi deski i drzwi podpięte są do ej samego pinu bordnez hej Robert a powiedz mi bo mam octavie 4 kupilem ambienty chcialem podlaczyc pod brzoiecznik nr 6 od oswietlenia wnetrza ale po zamknieciu auta na wszystkich bezpiecznikach kest prad podpowiesz gdzie moge sie wpiac bo juz nie mam pojecia ludzie pisza ze wpinaja sie w lewym slupku pod jakis kavel od oswietlenia inni pod zaplon a ini pod port usb c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavia 4 ambient Opublikowano 1 stycznia 2026 o 14:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2026 o 14:48 W dniu 11.04.2023 o 20:24, rrobert napisał(a): tak. jest taka możliwości hej Robert mam pytanko mogłabyś mi pomoc jesli orientujesz sie gdzie moge die wpiac ambientem w octavi 4 nie mige znalesc zadilania by bylo po otwarciu zadilanie a po zamkniecui gaslo ? W dniu 1.01.2026 o 15:48, octavia 4 ambient napisał(a): hej Robert mam pytanko mogłabyś mi pomoc jesli orientujesz sie gdzie moge die wpiac ambientem w octavi 4 nie mige znalesc zadilania by bylo po otwarciu zadilanie a po zamkniecui gaslo ? na bezpiecznikach caly czas jest zasilanie nawet po zamknieciu i uspieniu lidzie gdzies sie wpinaja w slupku A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 2 stycznia 2026 o 08:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2026 o 08:37 nie ma takiego zasilania. w oryginalnym rozwiązaniu zasilanie i sterownia do ambiente jest z bordneza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavia 4 ambient Opublikowano 2 stycznia 2026 o 12:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2026 o 12:41 Tobert ale chodzi mi o ambient z alli nie oryginalne piprostu potrzebuje 12 po zaplonie z radia lub bezpiecznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 2 stycznia 2026 o 18:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2026 o 18:17 napisałeś hej Robert mam pytanko mogłabyś mi pomoc jesli orientujesz sie gdzie moge die wpiac ambientem w octavi 4 nie mige znalesc zadilania by bylo po otwarciu zadilanie a po zamkniecui gaslo ? to nie to samo co po zapłonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavia 4 ambient Opublikowano 2 stycznia 2026 o 18:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2026 o 18:52 W dniu 2.01.2026 o 19:17, rrobert napisał(a): napisałeś hej Robert mam pytanko mogłabyś mi pomoc jesli orientujesz sie gdzie moge die wpiac ambientem w octavi 4 nie mige znalesc zadilania by bylo po otwarciu zadilanie a po zamkniecui gaslo ? to nie to samo co po zapłonie a po zaplonie wiesz moze gdzie sie moge wpiac ? jak sprawdzam miernikiem to na wszystkich bezpiecznikach jest napiecie po zamknieciu auta dziwne to lufzie oisza ze podponaja sie pod miltimedia na tyle ale tam chyba can steruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 2 stycznia 2026 o 19:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2026 o 19:09 dla potomnych 30 - stałe zasilanie 15 - po zapłonie bezpieczniki.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavia 4 ambient Opublikowano 2 stycznia 2026 o 19:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2026 o 19:58 super dziekuje odwdziecze sie jesli ktos cos z mechaniki bedzie potrzebowal mechanika rozrzady To Robert nie dam rady podlaczyc pod multimedia tak jak na forum pisza ze ambient dziala tak jak ekran a po zamknieciu gasnie ekran i ambient ?tozumiem ,ze wszystko jest sterowane otzez can Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 3 stycznia 2026 o 20:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2026 o 20:37 nie tylko po can ale też już po Ethernet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K_K Opublikowano 4 stycznia 2026 o 13:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2026 o 13:36 Cześć, zainteresował mnie wątek i poszedłem sprawdzić w mojej O4FL. No bo jak to możliwe że na wszystkich bezpiecznikach jest napięcie po zamknięciu auta? Możesz spróbować podłączyć się do wyłącznika oświetlenia w schowku na rękawiczki. Tego który włącza/wyłącza oświetlenie w zależności od pozycji schowka[otwarty/zamknięty]. Są tam dwa przewody [brazowy] i [biało-czerwony]. Na biało-czerwonym pojawia się 12V w momencie odryglowania auta z kluczyka. Po wyjściu z samochodu i ponownym zaryglowaniu drzwi napięcie na tym przewodzie , po upływie ok 40 sek spada do ok 2,5-3V, a po 4 minutach spada do 0V. Masę można wykorzystać z dowolnego miejsca w samochodzie. Niestety wykorzystanie tego do samodzielnego oswietlenia ambiente z AlieExpress wymagałoby drobnej modyfikacji przewodów lub po prostu wyjęcia wtyczki z wyłącznika schowka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
octavia 4 ambient Opublikowano 4 stycznia 2026 o 17:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2026 o 17:11 W dniu 4.01.2026 o 14:36, K_K napisał(a): Cześć, zainteresował mnie wątek i poszedłem sprawdzić w mojej O4FL. No bo jak to możliwe że na wszystkich bezpiecznikach jest napięcie po zamknięciu auta? Możesz spróbować podłączyć się do wyłącznika oświetlenia w schowku na rękawiczki. Tego który włącza/wyłącza oświetlenie w zależności od pozycji schowka[otwarty/zamknięty]. Są tam dwa przewody [brazowy] i [biało-czerwony]. Na biało-czerwonym pojawia się 12V w momencie odryglowania auta z kluczyka. Po wyjściu z samochodu i ponownym zaryglowaniu drzwi napięcie na tym przewodzie , po upływie ok 40 sek spada do ok 2,5-3V, a po 4 minutach spada do 0V. Masę można wykorzystać z dowolnego miejsca w samochodzie. Niestety wykorzystanie tego do samodzielnego oswietlenia ambiente z AlieExpress wymagałoby drobnej modyfikacji przewodów lub po prostu wyjęcia wtyczki z wyłącznika schowka. a jaki tocznik masz skody? W dniu 4.01.2026 o 14:36, K_K napisał(a): Cześć, zainteresował mnie wątek i poszedłem sprawdzić w mojej O4FL. No bo jak to możliwe że na wszystkich bezpiecznikach jest napięcie po zamknięciu auta? Możesz spróbować podłączyć się do wyłącznika oświetlenia w schowku na rękawiczki. Tego który włącza/wyłącza oświetlenie w zależności od pozycji schowka[otwarty/zamknięty]. Są tam dwa przewody [brazowy] i [biało-czerwony]. Na biało-czerwonym pojawia się 12V w momencie odryglowania auta z kluczyka. Po wyjściu z samochodu i ponownym zaryglowaniu drzwi napięcie na tym przewodzie , po upływie ok 40 sek spada do ok 2,5-3V, a po 4 minutach spada do 0V. Masę można wykorzystać z dowolnego miejsca w samochodzie. Niestety wykorzystanie tego do samodzielnego oswietlenia ambiente z AlieExpress wymagałoby drobnej modyfikacji przewodów lub po prostu wyjęcia wtyczki z wyłącznika schowka. a sprawdzales u siebie czy po zamknieciu masz napiecie na bezpiecznikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K_K Opublikowano 5 stycznia 2026 o 08:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 stycznia 2026 o 08:49 Rocznik 2025. Tak sprawdzałem po zamknięciu na polach nr 1-37 cały czas 12V. A na pozostałych 38-65 brak napięcia. Przyznam że nie chciało mi sie wyjmować bezpieczników, przeleciałem miernikiem tylko te nieobsadzone pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi