mariush19 Opublikowano 4 grudnia 2023 o 14:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2023 o 14:49 Witam, moja skoda 1.4 2018r stoi w garażu murowanym od 22.10, miałem nagłą operację zerwanego achillesa. Samochód zamknąłem, nie zaciągałem ręcznego.Pytanie O akumulator, jest ori varta, ile wytrzyma nieodpalany?Póki co nie mogę ruszyć się z łóżka, nie wiem kiedy będę mógł, miesiąc dwa.Czy wysłać kogoś żeby uruchomił silnik na pół godziny, na postoju, jeździć nie ma opcji. Czy czekać aż padnie i próbować go prostownikiem potem reanimować?I kolejne pytanie jeśli aku będzie padnięte to jeśli otworzę np. Z kluczyka przy klamce to czy nie włączy się alarm? Jak go potem wyłączyć? Są dwa alarmy, drugi dokładany chyba U dilera? Ktoś coś doradzi?? Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covax2 Opublikowano 9 grudnia 2023 o 23:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2023 o 23:53 podepnij prostownik i nie daj paść akumulatorowi, szkoda go potem wymieniać na nowy niepotrzebnie. Jeśli aku padnie to z czego alarm ma pociągnąć prąd do działania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beniu55 Opublikowano 10 grudnia 2023 o 09:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2023 o 09:55 W dniu 10.12.2023 o 00:53, covax2 napisał(a): Jeśli aku padnie to z czego alarm ma pociągnąć prąd do działania ? Alarmy mają swoje zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 12 grudnia 2023 o 19:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2023 o 19:06 Nie wystrasz się po odpaleniu po długim czasu postoju hałasu ze strony łańcucha rozrządu. Podobno ciśnienie spada i ten hałas to normalny objaw. Sam to doświadczyłem po postoju skody po dwóch tygodniach i lekko się wystraszyłem. Też bym się wystraszył gdyby w silniku na pasku zaczął hałasować łańcuch ...Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ik26 Opublikowano 13 grudnia 2023 o 09:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2023 o 09:30 No cóż pomylić się jest rzeczą ludzką. Ja mam silnik 1.4 tsi 125 KM na łańcuszku rozrządu. Sugerowałem się pojemnością silnika. W opisie nie było symbolu silnika na aplikacji na telefon . Sądziłem że na pasku są silniki 1.5 tsi. Proszę moderatora o usunięcie moich wpisów gdyż moja podpowiedz wprowadza w błąd i jest nieprzydatna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi