PUL Opublikowano 16 maja 2024 o 11:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2024 o 11:29 Witam. Planuje zestaw naprawczy zastąpić zapasówką na feldze stalowej 205x55x16 W znanym sklepie internetowym sprzedającym opony znalazłem felgę w moim rozmiarze, jednak szukając po modelu samochodu dostępne są z różnymi oznaczeniami : Rozmiar: 6,50Jx16 Odsadzenie ET: 46,00 oraz Rozmiar: 6,00Jx16 Odsadzenie ET: 48,00 Czy obydwie będą pasować ? Czy to jakaś znaczna różnica ? Którą wybrać ? Przy okazji chciałem dopytać czy ktoś już wyrzucał ten styropian z bagażnika i zastępował go kołem zapasowym w moim rozmiarze ? Czy koło wystaje wówczas ponad podłogę bagażnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omron Opublikowano 17 maja 2024 o 18:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 maja 2024 o 18:07 Styropian wyrzuciłem, koło na feldze stalowej 205x55x16 nie wystaje ! 🙂 co do rozmiaru - nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagi11 Opublikowano 26 maja 2024 o 12:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 maja 2024 o 12:46 Możecie dodać jakieś zdjęcia z kołem zapasowym lub z dojazdową. Jak to wygląda we wnęce pod podłogą. Ja mam taki duży styropian z wytloczeniniami na zestaw naprawczy, lewarek i dwa schowki. Chciał bym to zastąpić kołem zapasowym lub dojazdówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagi11 Opublikowano 26 maja 2024 o 13:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 maja 2024 o 13:21 Obecnie że styropianem wygląda to tak. Jak wyrzucę styropian jest miejsce na śrubę do montażu koła zapasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omron Opublikowano 28 maja 2024 o 19:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 maja 2024 o 19:16 i w czym jest problem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagi11 Opublikowano 28 maja 2024 o 21:13 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 maja 2024 o 21:13 Chciał bym zobaczyć jak to wygląda w oryginale gdy jest koło zapasowe zamontowane. Duży styropian pójdzie o odstawkę. I co wtedy samo koło tam wchodzi. Czy się mieści bez problemu pod podłogą czy są jakieś inne styropiany które biorą pod uwagę koło zapasowe by podłoga była sztywna. Gdzie wtedy ładują akcesoria typy lewarek klucz do kół kula do haka itp. Stawiam na rozwiązania oryginalne więc jestem ciekawy co mogę zrobić by było ładnie i funkcjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omron Opublikowano 29 maja 2024 o 17:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2024 o 17:31 podnieś auto, odkręć jedno koło, wyjmij styropian - włóż zdjęte koło - zobaczysz sam jak to wygląda i co się jak zmieści... prościej się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zagi11 Opublikowano 29 maja 2024 o 19:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2024 o 19:52 Mysłałem że może jest jakiś inny wariant styropianu, który uwzglednia koło zapasowe i będzie wtedy oryginał. Omoron masz rację trzeba będzie tak zrobić 🤔 sprawdzić czy koło nie będzie wpływać na podłogę w bagażniku za nisko lub za wysoko zależnie od szerokości felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUL Opublikowano 3 czerwca 2024 o 12:30 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2024 o 12:30 Felga z oponom już ogarnięta. Mam jeszcze pytanie: 1. Czy ten styropian jest jakoś zaczepiony bo nie mogłem go wytargać ? 2. Czy do stalówki są potrzebne jakieś inne śruby niż do alu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi