mateo2558 Opublikowano 25 czerwca 2024 o 07:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2024 o 07:10 Cześć wszystkim, planuje podłączyć wideo rejestrator, ale w schowku nie ma niestety żadnego zasilania. Macie może patent jak tam dodać np. usb. Już myślałem żeby wpiąć się po prostu w instalacje jakimś małym złączem z ali. Ale może macie jakieś inne lepsze rozwiązania na to ? Dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 25 czerwca 2024 o 13:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2024 o 13:21 Wyrzuć leniucha do kosza i poszukaj! Było na forum już opisane jak tego dokonać zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 25 czerwca 2024 o 15:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2024 o 15:17 Podłączyłem się w kilku różnych autach bezpośrednio do zasilania czujnika deszczu,kamery,czujnika świateł itp.Konwerter ukryty w obudowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 26 czerwca 2024 o 05:37 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2024 o 05:37 W dniu 25.06.2024 o 17:17, cliner napisał(a): Podłączyłem się w kilku różnych autach bezpośrednio do zasilania czujnika deszczu,kamery,czujnika świateł itp.Konwerter ukryty w obudowie. czyli klasycznie bez pajacowania wydając dodatkowych 500zl na czesci zeby bylo ladnie gdzies gdzie nikt nie zaglada. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie baseciq Opublikowano 2 lipca 2024 o 09:13 Rozwiązanie Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2024 o 09:13 Ja zasilanie ogarnąłem przy użyciu złodziejki. Nie pamiętam z którego portu skorzystałem, ale był obsadzony (w sensie, miał doprowadzoną wiązkę od strony aku), miał napięcie po kluczyku dopiero i był bez bezpiecznika: Koszt 4,78 + przesyłka. Do tego "przetwornica" za 25,90, czyli ładowarka USB montażowa, dostępna np. tutaj https://allegro.pl/oferta/przetwornica-ladowarka-12v-24v-na-5v-3a-15w-2-x-usb-15624394080 którą zamontowałem obok bezpieczników i po problemie. Trzeba było się pobujać z przeciągnięciem kabli, ale zrobiłem to bez żadnego cięcia instalacji samochodowej. Jak gdzieś w okolicy lusterka zamontujesz taką przetwornicę to też jest niezły pomysł, bo przy wymianie kamerki nie będziesz się musiał bujać z przeciąganiem nowego kabla (ja teraz mam kamerę na mini usb, ale jak ją kiedyś zmienie to pewnie będzie na usbc), ale chciałem to zrobić z jak najmniejszą ingerencją. Może ktoś kto dłubał w okolicy lusterek ma zdjęcia lub filmik? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 2 lipca 2024 o 19:32 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2024 o 19:32 Super!! Dzięki wielkie. Będzie to tanie i dobre rozwiązanie. Dzięki na pewno skorzystam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi