Jump to content

Wycie przy jezdzie ze stala predkoscia

mateo2558

Recommended Posts

Witam, mam problem a raczej irytującą usterkę.

Jadąc obojętnie jakim biegiem 3 4 5, obojętna prędkość 70 120 170 gdy jadę ze stałą prędkością nie dodając ani nie ujmując gazu słyszę wycie, nie pisk itp ale wycie, tak jak by hmm most w polonezie/ w autobusie. Tyle ze zazwyczaj to wyło w tych przypadkach przy np. przyspieszaniu czy zwalnianiu silnikiem, a tu jak właśnie jadę równo, wystarczy pól cm ruchu noga więcej lub mniej i już nie słychać. Ktoś ma jakieś pomysły? Czy może być to przez poduszkę skrzyni, bo przy skręcie w lewo przy niskich prędkościach słyszę chrobotanie i Internet mówi że to wina poduszki. Czy może to wpływać również na to ? 

Aa, 1.6 tdi skrzynia 5b

Dzieki. Pozdrawiam.

Edited by mateo2558 (see edit history)

• 4 weeks later...
W dniu 30.09.2024 o 10:32, Fusz123 napisał(a):

Sprawdź obie półosie, bo to one mogą robić te wycie.

są ogolnie sztywne, łapiąc reka i przy probie krecenia cisza, jedynie boki to slychac ze cos kliknie ale ruchu nie widac, 

czy moze te skrzynie mialy jakis problem z łozyskami albo cos? bo czytalem ale w innych ze jakies lozysko walka, jakies dystanse, ze wymiana lozyska tylko po otwarciu tej metalowej blachy na przodzie skrzyni (to blizej kola) ale to w sumie tyczylo roznych skrzyn mimo wpisywania ze 1.6 tdi, bo tu w sumie nie wiem jaka mam dokladnie skrzynie.

tez wiele osob pisalo ze wydawali kase na remont calej skrzyni a po zalozeniu problem byl nadal 

• Namo changed the title to Wycie przy jezdzie ze stala predkoscia
W dniu 5.10.2024 o 00:29, Fusz123 napisał(a):

tego może nie czuć a może wyć w środku...

Czyli trzeba dalej jeździć obserwować. I czekać aż będzie wiadomo co. Bo w ciemno nie widzi mi się wymieniać. Nic nie drga itp tylko ten dźwięk, jest na tyle cichy że przy włączonym radiu praktycznie tego nie słychać. Dzięki 🙂