Skocz do zawartości

Światła tylnej klapy

Kubus1605

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Niedawno przesiadłem się z mojej zasłużonej Octavii 3 na Octavie 4 i mam mały problem, po włączeniu świateł nie świeci mi z tyłu ten pasek ledowy w klapie. Myślałem, że tak ma po prostu być ale kilka dni temu widziałem taka jak moja i miała również pasek ledowy na klapie. I nie wiem czy to też normalne, że ma tylko jedno światło przeciwmgłowe i cofania.

Bede wdzięczny za podpowiedz.

Pozdrawiam wszystkich.

IMG_5761.jpeg

IMG_5762.jpeg

W dniu 26.03.2025 o 18:24, dagetto napisał(a):

Ja bym rozebrał tapicerkę klapy i tam zajrzał. Chyba, że to można sobie z menu włączać i wyłączać.

Z menu auta nie można. Bardziej myślałem o kodowaniu, tak jak to było w „trójce”. Bo widziałem auta z takimi i takimi tylnymi światłami. Myślałem, że to może wersję po lifcie lub modele RS Ale ostatnio trafiła mi się taka jak moja na parkingu i miała oświetlenie razem z klapa.

W dniu 27.03.2025 o 07:59, rrobert napisał(a):

a jaką masz wersje. były dwa typy tylnych lamp - led takie tak u ciebie i top led z pływającym migaczem 

Nie mam dynamicznego kierunkowskazu ale ta Octavia która widziałem też nie miała, a jednak pasek led na klapie już tak. I muszę się też upewnić bo światło cofania i przeciwmgłowe też ma tylko po jednej stronie klapy i wydaje mi się, że po prawej, a moim zdaniem powinna mieć po lewej.

• 9 miesięcy temu...
W dniu 22.01.2026 o 11:24, Przypadek napisał(a):

Cześć, mam taki sam problem, jak tutaj po numerze vin sprawa się zakończyła?

Witaj.

Zakończyła się tak, że ten typ tak ma bo trafiła mi się najbiedniejsza wersja czyli brak dynamicznego kierunkowskazu i nie świecąca część światła z tylnej klapy. Dalej nic z tym nie robiłem bo auto poszło do sprzedania.

Pozdrawiam.