VmitekV Posted September 26, 2025 at 02:10 PM Report Share Posted September 26, 2025 at 02:10 PM Cześć, jestem posiadaczem skody octavi III,2.0 TDI 184KM DSG 4X4 Vrs. Mam problem, gdyż samochód losowo wchodzi na wyższe obroty [równe1000obrotów]na P czy na D jak stoję w miejsu i pedał hamulca wciśnięty. Klima wyłączona. DPF czysty, popiołu praktycznie nic, zero błędów i innych rzeczy. Skrzynia nie szarpie,biegi zmienia płynnie, nic nie stuka,nic nie puka. Żadnych innych objawów tylko tak losowo w ciągu dnia podnosi sobie obroty na 1000. [Spalanie jest wtedy na 0.9l] Ktoś coś wie na ten temat ? Pozdrawiam Michał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted September 26, 2025 at 05:23 PM Report Share Posted September 26, 2025 at 05:23 PM jeszcze aku sprawdź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszSor Posted November 1, 2025 at 10:32 AM Report Share Posted November 1, 2025 at 10:32 AM Udało Ci się dojść o co chodzi ? Mam dokładnie ten sam problem co Ty. Octavia 2.0tdi 4x4 dsg. Losowo wchodzi na wyższe obroty przy czym dosyć sporo zwiększa się spalanie podczas jazdy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts