Jump to content

Migająca kontrolka swiec zarowych

Szyna84

Recommended Posts

Witam, 

Czy ktoś miał podobny problem? W trakcie jazdy zapaliła się i mrygala kontrolka swiec zarowych i ikonka o niesprawnym tempomacie, auto straciło moc, po wyłączeniu auta i ponownym uruchomieniu problem zniknął. 

Właśnie przestrzegam, jak wypala dpfa to wyskakuje mi żółta ikonka dpf, poza tym 4000km temu miałem czyszczenie dpfa, i kwestia kolejna ze autem praktycznie robię trasy po 1200 km 2 razy na dwa miesiące a tak raz w tygodniu około 60-70 km. 

Octavia nie sygnalizuje na liczniku kontrolką wypalania DPFa, tylko podwyższa obroty do 1000 i wiatrak chłodnicy kręci się pełną mocą. Jaki masz przebieg i jaki procent zapełnienia DPFa ?

Ja mam akurat 1.6 CLHA i na blacie 349 tys km i odkąd mam auto nie zapaliła mi się kontrolka DPFa na zegarach. Też przestrzegam procedury wypalania. Zaopatrzyłem się we wtyczkę Icar2 i apkę CarScanner w wersji Pro

Screen z mojej OctaviiScreenshot_20251121-154854_CarScanner.thumb.jpg.f4a0d84d88e0c3db480dc9f401626291.jpg

Edited by arti1111 (see edit history)

W dniu 19.11.2025 o 22:46, Szyna84 napisał(a):

Witam, 

Czy ktoś miał podobny problem? W trakcie jazdy zapaliła się i mrygala kontrolka swiec zarowych i ikonka o niesprawnym tempomacie, auto straciło moc, po wyłączeniu auta i ponownym uruchomieniu problem zniknął. 

Podłącz pod komputer sprawdź jakie są błędy - takie zachowanie to też inne błędy elektryczne. Np błąd P1945 tak się objawia.

W dniu 30.11.2025 o 11:06, mez2008 napisał(a):

Podłącz pod komputer sprawdź jakie są błędy - takie zachowanie to też inne błędy elektryczne. Np błąd P1945 tak się objawia.

Nie pokazało żadnych błędów na kompie, po wyłączeniu i włączeniu silnika problem zniknął.