Radar_KrK Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:09 Cześć wszytkim! Nadejszła zima więc z ciekawości zastanowiłem się czy aku w mojej Skodzie właściwie jest sprawny. Wyszło że odkąd posiadam Octavie - czyli od 3 lat - nie badałem stanu akumulatora ani go nie wymieniałem (również nie mam info kiedy był wymieniany przed zakupem). Kupiłem sobie dzisiaj prosty miernik i okazało się że na aku jest napięcie 12,2V czyli według internetów za mało (poprawcie mnie jeśli się myle). Tak więc wymiana. I tutaj pytanie czy macie jakieś sprawdzone marki/modele w miarę przystępnych pieniądzach? Obecnie siedzi u mnie Magneti Marelli Run. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawienia! Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 16:17 Akumulator to część eksploatacyjna jak wycieraczki czy filtr kabiny. To nie jest droga część, za 300 zł kupisz oddając stary i masz spokój na kolejne 5 lat. Nie ma co się rozpisywać której firmy lepszy czy gorszy, to to samo. Wymieniasz, jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerber68 Opublikowano 6 grudnia 2016 o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2016 o 22:00 Myslę ze sprawdzenie samego napięcia w akumulatorze nic Ci nie da ważne jest to co daje podczas rozruchu , najlepiej podjechać gdzieś kto Ci to sprawdzi . Ja tak zrobiłem a mój akumulator ma 6 lat i auto stoi pod chmurką i gościu podłaczył do miernika z którego wyszedł wydruk z pomiarem i powiedział że jeszcze ze dwa lata wytrzyma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi