rrobert Opublikowano 26 września 2017 o 06:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 września 2017 o 06:44 To że przyjmuje kodowanie to jedno. A czy jest zamontowany układ wykonawczy to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daab Opublikowano 27 września 2017 o 18:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 o 18:58 Ja mierzyłem się z tematem trochę na około, tzn mam kupione światłowody z Aliexpress, ale niestety natężenia prądu w drzwiach są tak niskie, że nie da rady napędzić nawet 2W żarówki w próbniku. Myślałem o pociągnięciu przewodów od oświetlenia skarpetek, ale za dużo zachodu. Jakby ktoś miał jakiś pomysł z chęcią skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 27 września 2017 o 19:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 o 19:00 To że przyjmuje kodowanie to jedno. A czy jest zamontowany układ wykonawczy to inna sprawa Wieczorem mogę podać numery jakie są u mnie. W sumie w superbie są te lampki od dwóch lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 27 września 2017 o 19:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 o 19:05 Co ty gadasz w drzwiach masz przynajmniej z 30A bezpiecznik do sterowania silnikiem szyb sterownie jest op magistrali lin z bordneza tu schemat podswietlanie.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 27 września 2017 o 21:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2017 o 21:10 W Superbie mam taki sam sterownik jak w O3 FL, czyli z końcówką E. W Octavii 2015 mam natomiast C... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 23 listopada 2017 o 15:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 15:43 (edytowane) Ja dzisiaj właśnie zamontowałem taki zestawik z Aliexpress i z efektu jestem zadowolony (ściemnianie działa wraz ze ściemnianiem wskaźników) Edytowane 23 listopada 2017 o 15:43 przez -skaler- (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemi1 Opublikowano 24 listopada 2017 o 08:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2017 o 08:36 Danyś bytki makro szczegolow i linka do ai:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 24 listopada 2017 o 12:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2017 o 12:10 http://s.aliexpress.com/bMnuMjeM Pierwszy z brzegu bo trochę to u mnie leżało zanim je zamontowałem. Też musisz sprawdzić jak jest pakowane bo ja miałem po 2 sztuki w opakowaniu. A tej aukcji jest 1 sztuka. Potem wystarczy znaleźć który pin w kostce odpowiada za podświetlenie przycisków od podnoszenia szyb po stacyjce i najlepiej milimetrem bo próbnik nie zawsze chciał świecić. Miga koniec wpiąć się w instalację. Ja osobiście zrobiłem to na szybko złączki tylko przy tym jest trochę zabawy? Przewody z tej niby kostki zasilającej są na tyle cienkie że blaszka nie jest w stanie ich naciąć żeby przenieść napięcie. Ale na końcu są one lekko zalutowane i to odgiąłem na izolację i tym celowalem w nacięcie blaszki przy zagniataniu. Bo inaczej na 99% nie będzie świecić. Oczywiście można się wlutować ale nie chciało mi się w to bawić?? Resztą to inwencja osobista gdzie chcesz to umieścić w boczku żeby świeciło i na ile boczek pozwoli to puścić. Ja puszczałem spod bo niestety nie idzie ich przeciągnąć pod dekorem bez jego uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9kwq Opublikowano 26 listopada 2017 o 05:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 05:20 Rozbierales tapicerke na drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 26 listopada 2017 o 07:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 07:04 1 godzinę temu, sq9kwq napisał: Rozbierales tapicerke na drzwiach? Tak bo pod nią schowany jest nadmiar tej taśmy ledowej jak i kostka "zasilająca" która jest w zestawie. Z resztą trzeba ją ściągnąć żeby mieć swobodny dostęp do instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9kwq Opublikowano 26 listopada 2017 o 07:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 07:42 Masz moze jakies fotki z instalacji? Ciezko sie zdejmuje boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:04 (edytowane) Właśnie żadnych nie zrobiłem Same boczki nie. Trzymają się na samych spinkach. Warto mieć taki zestawik Trzeba pamiętać o odkręceniu dwóch śrub. Jedna jest na środku w drzwiach kierowcy za sterowaniem szyb który i tak trzeba wyciągnąć a druga za sterowaniem lusterek. W następnych analogicznie tylko tam trzeba częściowo wyjąć przycisk żeby wyjąć wtyczkę. A tu filmiki jak się demontuje boczki. I sam zestaw Led polecam zamówić z Ali bo na Aledrogo widzę że są one dwa razy droższe. Więc lepiej poczekać i trochę zaoszczędzić Edytowane 26 listopada 2017 o 08:19 przez -skaler- (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9kwq Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:26 Ok dzięki wielkie. Zestawy już zamówione. A tak dla jasności wpinałeś się w przewody od podświetlenia przycisków od podnoszenia szyb jak dobrze rozumiem tak? Jak wykonam montaż zrobię fotki i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:32 Dokładnie w te przewody. Szaro-niebieski to plus a biało-brązowy to minus. A planowo będziesz się wpinać szybko złączkami czy będziesz się wlutowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9kwq Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:36 @-skaler- Raczej będę się chciał wlutować lub zrobić wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam88 Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:40 A tylko przednie drzwi robiłeś ? Ja bym zrobił i przód i tył - ale ledy białe - a te taśmy są krótsze ? Np 1.5 m albo 1 m ? Czy można ją normalnie na żywca obciąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:47 (edytowane) Są krótsze ale nadmiar spokojnie wchodzi w drzwi. Ja miałem chyba 1.5m bo w tylnych drzwiach taśmy za dużo nie zostało A moim zdaniem lepiej mieć mały nad stan żeby wszystko fajnie połączyć pod tapicerką. A na zdjęciach jak dobrze popatrzysz są przednie i tylne drzwi A białe kto co lubi ja zrobiłem pod kolor podświetlenia wnętrza tym bardziej że to nie świeci jakoś mega mocno żeby było to tak widać spod dekorów tak jak siedzisz w aucie. Dopiero trzeba trochę trochę się znizyc ? I ponoć idzie je obciąć bo już to widziałem. Edytowane 26 listopada 2017 o 08:47 przez -skaler- (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9kwq Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 08:47 Są np 1m i można je ciąć na żywca. Widziałem kolor czerwony zastosowany i wygląda za....ie. Zobaczymy... Ja zakładam czerwone i jak nie będzie szału to zmieniam na białe. Ale mam nadzieje ze będzie czerwień piękną.... Ja zamówiłem te z linka ze wzgledu na to że 1m moze być za króki a wg mnkie lepiej przyciac lub zwinac nbiz by mialo braknąć i h.....o wyglądać. https://www.aliexpress.com/item/Red-2m-Flexible-Moulding-EL-Neon-Glow-Lighting-Rope-Strip-with-fin-for-Car-Decoration-CA1166F1/32411814621.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-skaler- Opublikowano 26 listopada 2017 o 11:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2017 o 11:18 Tu się zgadzam bo przy tylnym boczku jedyne sensowne założenie tego paska wymaga wypuszczenie go spod jednej strony a schowanie pod drugiej stronie. Bo żeby pociągnąć ją wzdłuż klamki jak w drzwiach przednich wymagało by obcięcia tej "płetwy" montażowej i przyklejenie jej pomiędzy dekorem a maskownicą głośnika gdyż nie ma tam na tyle głębokiej szczeliny. Z resztą trzeba trochę się pomęczyć w okolicach klamek bo tam jest wszystko ciasno spasowane gdzie na środku trzeba mocno wcisnąć żeby znowu nie wypadało Z tyłu trzeba nawet podcinać listę tam gdzie przychodzi przy klamce żeby ją zamocować. Ale z tyłu lepiej jak jest pociągnięta przez cały boczek bo łączy się jako przedłużenie podświetlenia przednich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowski11 Opublikowano 30 listopada 2017 o 10:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 o 10:09 Dnia 27.09.2017 at 23:10, Enriquez napisał: W Superbie mam taki sam sterownik jak w O3 FL, czyli z końcówką E. W Octavii 2015 mam natomiast C... Koledzy @rrobert, @Enriquez możecie podać jaki musi być minimum symbol Bordneza, zeby mozna było pokusić się o założenie oryginalnych oświetleń drzwi a'la L&K Ma może ktoś dostęp do ETKA, ile to kosztuje w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 30 listopada 2017 o 10:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 o 10:52 mówisz o podświetlaniu klamek czy pasek led wzdłuż boczku drzwi? jak samych klamek to to obsługuje sterownik drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowski11 Opublikowano 30 listopada 2017 o 10:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 o 10:58 Tak, Pasek wzdłuż drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 30 listopada 2017 o 12:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 o 12:50 A to jest możliwe do dodania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 30 listopada 2017 o 16:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 o 16:54 Wymienisz boczek Plus bordneza trochę kabelkow i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowski11 Opublikowano 30 listopada 2017 o 17:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 o 17:09 A jakie oznaczenie Bordnez'a bedzie ok. Ledy są razem z boczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi