adamwo Opublikowano 30 marca 2017 o 15:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 o 15:28 (edytowane) Może ktoś wie gdzie szukać, mam od kilku dni dziwny dźwięk, jak wcisnę sprzęgło to znika, nasila się głównie przy skrecie kierownicą, mam wrażenie ze w lewo bardziej niż w prawo. Ew. myślę czy to nie mogą być luźne lekko klocki hamulcowe w zacisku + tarcza nacinana i to wydaje taki dzwięk, ale raczej nie znikałby po wciśnięciu sprzęgła. Objaw słychać przy niskich prędkościach, przy większych albo go nie ma albo hałas powietrza go zagłusza. Poczytałem fora i chyba sprzęgło a dokładniej dwumas się kończy, ale kurna przy przebiegu 37 kkm ? Może jednak stage 2 nie jest taki lightowy dla fabrycznego sprzęgła. Edytowane 30 marca 2017 o 15:30 przez adamwo (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 30 marca 2017 o 17:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 o 17:11 Dobrze ze za chwile robisz 4, bo ta 2 to jakaś za mocna, nie ma co ryzykować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamwo Opublikowano 30 marca 2017 o 17:14 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 o 17:14 @maro hahah 4 to robie za rok bo wcześniej wieksza chata potrzebna bo rodzina sie powiększa. Kurde pogadałem z kumplem mechaniorem i chuj wie co to jest. Mam w sobotę wpaść do niego i będziemy nasłuchiwać i szukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamwo Opublikowano 30 marca 2017 o 22:26 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2017 o 22:26 Już wiem co to było,byłem się właśnie przejechac w nocy jak jest cicho i pusto, może się przyda potomnym. Na full skrecie jak sie szybko jedziew jedna i drugą ,robi się kółka cisza, wcisnięte sprzęgło puszczone cisza. Wjechałem między czasie na kocie łby, i usłyszałem klocki stukające w zaciskach, to już drugie klocki takie mam, co jest delikatny luz w zacisku. Okazuje się , że przy małej prędkości one cykają o nacięcia w tarczy w zakrętach, przechylają się. Wystarczy lekko przycisnąć hamulec cykanie znika. Ufff , że to nie sprzęgło bo na razie nie planuję kasy wkładać w auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi