ucho235 Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:02 @Wolf daj numer na prv to jutro zadzwonię :) 6 minut temu, Namo napisał: jakim spocie? takim co spotykają się ludzie co mają nasrane we łbie i po mieście zapierdzielają po 200 km/h ;), czego ja nie popieram i nie robię - przyznaję raz mi się zdarzyło ;). W bagażniku masz mały kompresorek do którego nabija się powietrze. Musisz podłączyć ten kompresorek do gniazda zapalniczki w bagażniku i masz aktywne klapki. Pilot przy kluczykach i jak chcesz głośno to jeden przycisk "ON" i drze japę że hej :). Ja teraz chce przerobić podłączyć to na stałe tak żebym nie musiał wciskać tej końcówki w gniazdko zapalniczki za każdym razem ( niestety gniazdko zapalniczki jest podłączone na stałe z akumulatorem i wyciąga prąd bo co jakiś czas dobija powietrze. Można to było zrobić z podciśnieniem z silnika, ale nie chciałem ciągnąc kabla przez całe auto. Może to co napisałem jest nie do końca zrozumiałe, ale najwyżej powiem Wam to przez telefon, bo będzie mi prościej :) Zrobię jutro foto to wrzucę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:12 @ucho235 Ja sobie podjade do Ciebie :) zaraz podeślę Ci numer ale to jeszcze się zgadamy kiedy masz czas :) wole posłuchać na żywo :) jak ten kabel jest pociągnięty z bagażnika do klapek? w sensie którędy idzie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:16 @Wolf ja w zasadzie zawsze mogę :) Jak podniesiesz podłogę od bagażnika to masz tam tam miejsce gdzie wychodzę oryginalne kable..od czego nie wiem. Jutro zrobię fotki to wstawię i będziecie wszystko widzieli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:21 @ucho235dzięki za wyjaśnienie :) zrób zdjęcia właśnie gdzie ten komoresorek itd. Bo chciałbym go jak najbardziej ukryć żeby mi bagażnika nie zabierało:) @ucho235 @Wolf umowcie się po 25 któregos miesiąca to i ja podjadę bo wcześniej to nie ma mowy bo mam roboty od cholery :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:23 @Kamil RS230 to jest mały kompresorek i jest przy kole zapasowym :) Umówcie się w @Wolf-em i podjedzcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:25 22 minuty temu, ucho235 napisał: podłączyć ten kompresorek do gniazda zapalniczki Czekajcie Panowie, otworzę bagażnik i będzie darła japę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:27 (edytowane) 3 minuty temu, ucho235 napisał: @Kamil RS230 to jest mały kompresorek i jest przy kole zapasowym :) Umówcie się w @Wolf-em i podjedzcie :) OK ok w ten weekend nie mogę ale potem cały tydzień wolny. Do 1 grudnia :) a potem to w tej przerwie między świętami a nowym rokiem bym mógł dopiero. Jutro napisze do @Wolfa i się jakoś umówimy :) Edytowane 22 listopada 2017 o 20:28 przez Kamil RS230 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:27 @Namo :D. To trochę moja wina, bo miałem to już dawno zrobić tak jak powinno, ale mi się nie chce :) Chyba stary się zaczynam robić....zresztą większość czasu jeżdżę na zamkniętych więc może dlatego jeszcze tego nie zrobiłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 listopada 2017 o 20:29 1 minutę temu, ucho235 napisał: zrobić tak jak powinno To wiem które Ty masz, te co ciągną ciśnienie gdzieś z silnika, wężyk pod podłogą i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aklenczar Opublikowano 23 listopada 2017 o 07:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 07:56 Na sobotę umówiłem się w Ulterze, także będę miał jakąś wycenę też dla tych którzy ewentualnie mogliby się pojawić na śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:21 Tak to u mnie wygląda. Zostało jeszcze tylko ta sprawa z tą wtyczką, ale nie mogę się zebrać i podjechać. Rozmawiałem z elektronikiem i podłączy mi to na stałe z gniazdkiem od zapalniczki i z lampką od bagażnika, żeby było to aktywne w momencie otwarcia auta - wtedy dochodzi prąd do lampki w bagażniku a w momencie zamknięcia nie ma prądu. Oczywiście wszystkie kable pochowa i dodatkowo jakiś przekaźnik zamontuje żeby instalacji nie popaliło. Gniazdko zapalniczki jest bezpośrednio podłączone do akumulatora i jest tam cały czas prąd, przez to kompresorek co jakiś czas dobija powietrze i jak auto postoi z tydzień czasu to zżera akumulator. Można też poprowadzić taki przewód od silnika z podciśnieniem (nie będzie wtedy kompresorka). Nie wiem czy wtedy przewód "idzie" pod podwoziem (narażony byłby na wszystkie warunki atmosferyczne), czy idzie wewnątrz auta, ale wtedy trzeba chyba sporo rzeczy porozbierać żeby go ukryć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:28 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:28 @ucho235 nawet kompresorek masz pod kolor auta :D szare też mają?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:31 @ucho235 dzięki za zdjęcia;) o ta opcję z podciśnieniem trzeba się dokładnie dopytać;) dla mnie może być w takiej formie jak Ty masz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 08:31 Nooo :D. Nie wiem czy szare są :), ale łatwo się to demontuje, więc ewentualnie pomalujesz pod kolor swojej budy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleju Opublikowano 23 listopada 2017 o 19:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2017 o 19:44 A dlaczego jest to na zasadzie podciśnienia, a nie jak zwykle na silniczek elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 24 listopada 2017 o 07:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2017 o 07:48 Zadałem to samo pytanie i dostałem odpowiedż, że podciśnienie jest mniej awaryjne.... na zasadzie podciśnienia montują w MG, GTP i innych znanych firmach co zajmują się wydechami :) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 27 listopada 2017 o 08:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 08:36 Panowie nowa opcja: Napisał do mnie chłopak z Łomży: Firma MSS Performance w linku zdjęcia z jego realizacji: http://www.pictame.com/user/mss_performance_pl/4305586451. Dostępne opcje: 1. Cat-back bez klapki 2200 z klapką 3200. 2. Cały wydech 4000 z klapką, 3000 bez klapki. Istnieje kilka możliwości sterowania klapkami: - Z dodatkowym kompresorem i pilotem jak u @ucho235 - Bezpośrednio z podciśnienia z silnika (pilot/przycisk w kabinie) - Bezpośrednio z podciśnienia z silnika z możliwością sterowania klapką poprzez VRS Mode. Klapki zamknięte ECO/Normal/ Otwarte w Sport i w Individual jeśli masz wybrany sportowy tryb silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:12 @Kamil RS230 Cenny rozumiem netto? Ostatnia opcja sterowania rozumiem, że nie jest dodatkowo płatna? Ma jakies filmiki z dzwiękiem? No i dlaczego cena taka niska? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:21 @Wolf Tzn to jest Faktura VAT bez VAT:) Gość jest na ryczałcie. Ty odliczyć możesz 18/19% od podatku dochodowego. Zaraz napiszę o te filmiki i cenę tego ostatniego sterowania;) Gość ma być u mnie w mieście w tym tygodniu to z nim pogadam:) Ale spawy robi ładne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:26 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:26 @Kamil RS230 Spawy ładne to fakt, ale tak naprawdę to chodzi o dzwięk ;) btw akurat mi to bez różnicy jaka faktura ;) ciekawe na kiedy terminy ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:29 @Wolf będzie w Przasnyszu to z nim pogadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmatkowski Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:34 57 minut temu, Kamil RS230 napisał: Panowie nowa opcja: Napisał do mnie chłopak z Łomży: Firma MSS Performance w linku zdjęcia z jego realizacji: http://www.pictame.com/user/mss_performance_pl/4305586451. Dostępne opcje: 1. Cat-back bez klapki 2200 z klapką 3200. 2. Cały wydech 4000 z klapką, 3000 bez klapki. Istnieje kilka możliwości sterowania klapkami: - Z dodatkowym kompresorem i pilotem jak u @ucho235 - Bezpośrednio z podciśnienia z silnika (pilot/przycisk w kabinie) - Bezpośrednio z podciśnienia z silnika z możliwością sterowania klapką poprzez VRS Mode. Klapki zamknięte ECO/Normal/ Otwarte w Sport i w Individual jeśli masz wybrany sportowy tryb silnika. Bajer to by był gdyby w individual pojawiła się opcja "wydech" oraz na "stałe" w sport Zapytaj o taką możliwośc bo to byłby pocisk na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 09:41 @gmatkowski Na stałe w sport będzie;) a z tym wydechem to pewnie aż takim magikiem nie jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 27 listopada 2017 o 10:06 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 10:06 @gmatkowski takiej możliwości to raczej nikt nie ma, aczkolwiek spięcie z tego z ustawieniami silnika to już jest coś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 27 listopada 2017 o 10:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2017 o 10:10 Żeby tak zrobić to trzeba klapki z Superba 280, wtedy wydech reagowałby na pedał gazu i profile jazdy. Teoretycznie bo nie testowane ale wkrótce będę wiedział czy takie coś w RS może działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi