maro Opublikowano 9 lutego 2016 o 09:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 lutego 2016 o 09:21 No tak, w pracy nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyK Opublikowano 28 marca 2016 o 17:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 o 17:14 Dnia 2015-12-24 at 19:08, rrobert napisał: witam więc co trzeba do dołożenia kamery asystenta - wymiana przedniej szyby na taką z mocowaniem kamery, czujnika i podgrzewaniem - przekaźnik podgrzewania przedniej szyby - kamery - panelu klimatyzacji z obsługą ogrzewania przedniej szyby - przełącznika zespolonego z obsługą klawisza asystenta - ale nie jest to konieczne - w samochodach w których niema xenonów konieczna jest wymiana gateway na wersji High - tu jest problem bo trzeba mieć serwis który to zakoduje " ochrona komponentu" - lusterko - plastikowa osłona kamery i czujnika - instalacja elektryczna do kamery i ogrzewania szyby - kodowanie - kalibracja kamery w serwisie to tak pokrótce jak potrzeba numerów zamówieniowych do wstawię pozdrawiam Witam, Posiadam O3 kombi z grzaną szybą i kamerą light assist zespolona z lusterkiem ( niestety nie obsługuje lane assist i znaków chyba, że się mylę) chciałbym wymienić szybę i dołożyć kamerę od lane assist. Jeżeli możesz lub masz jakieś zdjęcia z operacji wymiany szyby i montażu kamery ( jeszcze chyba jest jakiś czujnik czy on jest w szybie czy trzeba go dokupić) , jakie okablowanie ewentualnie skąd wziąć, chyba, że w moim przypadku okablowanie jest wystarczające. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 28 marca 2016 o 17:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 o 17:40 samą wymianę szyby zleciłem firmie wymieniającej szyby koszt ok 100zł instalacja już jest tylko trzeba ją powielić i przełożyć w inne wtyczki. z wtyczki od lusterka trzeba wyjąć can i przełożyć do wtyczki kamery i podłączyć do niej zasilanie z wtyczki lusterka zasilanie. w czasie wymiany uszkodzi się pad siliconowy od czujnika zmierzchu i deszczu. w ASO ok 130zł na allegro 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyK Opublikowano 28 marca 2016 o 20:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 marca 2016 o 20:45 ok, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 28 grudnia 2016 o 21:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2016 o 21:22 Koledzy. Przy okazji uderzenia kamienia w przednią szybę mojej O3 postanowiłem, że może warto by szybę wymienić na grzaną. (zboczenie po użytkowaniu FOCUSA). Co jeszcze, oprócz szyby należy wymienić i jaki to może być orientacyjny koszt? Czy są przyciemniane przednie szyby. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 29 grudnia 2016 o 09:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 09:11 do wymiany - szyba, panel klimatyzacji, instalacja elektryczna w komorze silnika i przy bortnezie, przekazniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 29 grudnia 2016 o 10:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 10:35 Patrzyłem na allegro, więc sam panel klimatyzacji jest od razu z podgrzewanymi siedzeniami, a rozpruwanie foteli już mi się za bardzo nie uśmiecha, żeby zakładać. Chyba koszty są dość spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 29 grudnia 2016 o 10:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 10:41 no tak bo tylko takie wersje wychodziły. ale rozbierasz oba przekładasz klawisze z tego starego i masz panel bez grzanych stołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 29 grudnia 2016 o 15:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 15:56 No to rzeczywiście można tak ogarnąć. To jeszcze tylko muszę się dowiedzieć ile będę musiał wydać na: instalacja elektryczna w komorze silnika i przy bortnezie, przekazniki i co ewentualnie jescze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 29 grudnia 2016 o 17:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 17:17 Podłącz przez przekaźniki gdzieś do sterowania tylnej szyby i po zabawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 29 grudnia 2016 o 17:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 17:37 Super i wtedy nie trzeba się szarpać z kupnem panelu :) A bezpieczniki utrzymają obie szyby na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 29 grudnia 2016 o 19:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2016 o 19:41 Nie. Ale zasilanie siłowe weź z osobnego bezpiecznika a samo sterowanie przekaźników weź z tylnej szyby. Mam nadzieję, że wiesz jak działa przekaźnik i po co on jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyK Opublikowano 31 grudnia 2016 o 09:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2016 o 09:06 Witam, Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, ciekawych zmian w Skodach :) Jeśli o mnie chodzi to jeszcze nie zdążyłem przełożyć kamery do lane assist , rozpoznawania znaków drogowych i asystenta świateł. (myślę ,że to chyba na wiosnę zrobię) moja wersja to L&K w kombi z ogrzewaną szybą oraz kamerą high beam, zatem wtyczkę, szybę (z ogrzewaniem i pod tą właściwą kamerę) , kamęrę kupiłem i tu zapytanie czy w kamerze jest ochrona komponentu? mi się wydaje ,że nie ma. Czy może macie jakiś schemat jak zrobić okablowanie przy lusterku wewnętrznym środkowym. jeszcze mam inny temat związany z MIB I i MIB II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 31 grudnia 2016 o 12:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2016 o 12:04 kamera jest bez ochrony komponentu. schemat wyślę później mam na inny kompie acc.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 3 stycznia 2017 o 20:52 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2017 o 20:52 Dnia 29.12.2016 at 20:41, Enriquez napisał: Nie. Ale zasilanie siłowe weź z osobnego bezpiecznika a samo sterowanie przekaźników weź z tylnej szyby. Mam nadzieję, że wiesz jak działa przekaźnik i po co on jest. Właśnie dostałem info z salonu: panel klimatyzacji jest razem ze sterownikiem – tak wychodzi z ETKI cena 2853,46 zł brutto 2 tygodnie czas oczekiwania. Wiązka z przekaźnikami to ok. 873 zł brutto też na zamowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 3 stycznia 2017 o 21:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2017 o 21:56 Ku... od czego jest allegro tam masz wszystko Panowie kto czego oczekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 3 stycznia 2017 o 22:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2017 o 22:27 Przepraszam, z jakim sterownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 3 stycznia 2017 o 22:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2017 o 22:46 Pewnie chodzi o to ze panel steruje ogrzewaniem szyby przez bordnez panietajcie ze sap potwierdzilo to oficjalnym pismem do aso ze wymiana gateway i bordnez jest niemozliwa a jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 4 stycznia 2017 o 07:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2017 o 07:24 Tam są najzwyklejsze przekaźniki sterowane wprost z klimatronika. Jedyne co ten panel robi to odlicza czas do wyłączenia i świeci diodką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 4 stycznia 2017 o 08:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2017 o 08:29 Nie do konca sterowanie przekaznikow jest przez bordnez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawel Opublikowano 7 stycznia 2017 o 08:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2017 o 08:59 Dnia 3.01.2017 at 22:56, rrobert napisał: Ku... od czego jest allegro tam masz wszystko Panowie kto czego oczekuje Z tego co zauważyłem to allegro nie oferuje wiązki podgrzewanej przedniej szyby, to chyba jest jednak ciężkie do zdobycia. Macie może jakiż numer katalogowy tego, albo słyszeliście o kimś kto może to mieć? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:30 nigdzie nie kupisz wiazki do pogrzewania przedniej szyby nawet w serwisie robisz ja sam i przypinasz do oryginalnej instalacji i po sprawie niewien czy na carsystems.pl czasami niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gecon Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:51 Witam. Jak by ktos reflektowal to moge zalatwic radar do ktorego nie trzeba kodu aktywacyjnego, jedyne co trzeba zrobic to zdjac CP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:55 a jaka cena i jaki model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gecon Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 stycznia 2017 o 09:57 Cena okolo 1500zl model to juz ustala magik ale bodajze jest to ten do 210km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi