Lukas345 Opublikowano 29 marca 2019 o 11:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 marca 2019 o 11:04 Pytanie do tych którzy mają u siebie taką opcję. Kiedyś jak włączyłem tryb sport to cały czas był on aktywny (tak pamiętam). Teraz jak przełączę się na ten tryb to po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu auta po pewnym czasie postoju tryb jest włączony (co potwierdza wyświetlacz bolero) ale tylko wspomaganie kierownicy pozostaje w trybie sport. Silnik natomiast zostaje w normalu. Dopiero wejście w opcje poprzez przycisk zmieniam na sport i wtedy czuć różnicę. Czy ktoś może potwierdzić, że tak powinno być ? Samochód nie zapamiętuje ustawienia trybu sport dla silnika ? Jak napisałem na początku, z tego co pamiętam to kiedyś mi zapamiętywał. Skrzynia manualna. Pozdr. Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 29 marca 2019 o 17:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 marca 2019 o 17:54 A co na ten temat mówi instrukcja obsługi samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiroman Opublikowano 29 marca 2019 o 18:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 marca 2019 o 18:59 (edytowane) U mnie też nie pamięta. Niby jest ustawione sport ale muszę wybrać opcję sport jeszcze raz. Mam tak od nowości Edytowane 29 marca 2019 o 19:00 przez Swiroman (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas345 Opublikowano 29 marca 2019 o 21:48 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 marca 2019 o 21:48 3 godziny temu, balard12 napisał: A co na ten temat mówi instrukcja obsługi samochodu? W sumie to nic. Nie ma żadnej prawidłowości. 2 godziny temu, Swiroman napisał: U mnie też nie pamięta. Niby jest ustawione sport ale muszę wybrać opcję sport jeszcze raz. Mam tak od nowości Ty masz DSG, a to różnie bywa z tego co czytałem. U mnie jest manual i wydaje mi się że się nie wyłącza się sport na sterowanie silnikiem. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 29 marca 2019 o 22:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 marca 2019 o 22:16 Z instrukcji obsługi ; " Po wyłączeniu i włączeniu zapłonu napęd zostanie ustawiony w aktualnym trybie jazdy na Normalny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas345 Opublikowano 30 marca 2019 o 14:12 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 o 14:12 Na której stronie to masz napisane? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balard12 Opublikowano 30 marca 2019 o 19:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 marca 2019 o 19:56 05/16 strona 148 11/18 strona 254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1polo Opublikowano 2 kwietnia 2019 o 19:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2019 o 19:04 Potwierdzam. Byłem z tym nawet w serwisie. Powiedzieli, że takie są wymagania homologacyjne. Musi po włączeniu ponownym zapłonu być na normal. Tak samo z Eco zmienia. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamaju Opublikowano 3 kwietnia 2019 o 06:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2019 o 06:53 Ja u siebie czegoś takiego nie zaobserwowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEMUR Opublikowano 3 kwietnia 2019 o 06:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2019 o 06:54 Nie wiem, ale jeżeli zmienię tryb na sport czy individual po zaryglowaniu i następnym uruchomieniu dalej mam włączony tryb ostatnio wybrany, jedynie DSG wskakuje na D zamiast pozostać na S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1polo Opublikowano 3 kwietnia 2019 o 07:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2019 o 07:44 Serwis twierdzi, że na normal po ponownym uruchomieniu wchodzi dsg. Pozostałe rzeczy np amortyzatory dcc acc światła klima pozostają bez zmian. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu TapatalkaDlatego po ponownym uruchomieniu silnika na górnej części maxi dot może wyświetlać się na przykład D pokazując że dsg jest w trybie D a na głównym wyświetlaczu np columbusa pokazuje że samochód jest w trybie Eco lub sport. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4damek Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 07:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 07:11 U mnie, po każdym wyłączeniu i odpaleniu silnika wraca ze wszystkimi ustawieniami do normal. Upierdliwe jest ciągłe przełączanie na individual. Swoją drogą co jest zapamiętywane w profilu kierowcy? Imię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdp Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 07:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 07:22 @4damek U mnie raz ustawiony profil jest zapamiętywany po zgaszeniu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1polo Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 07:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 07:37 Jeszcze raz napiszę tylko wyraźniej. Po ponownym uruchomieniu wszystkie ustawienia trybu jazdy pozostają w wybranym trybie poza skrzynią automatyczną. Dsg przełącza się ze sport lub Eco na tryb normal.Tak jest u mnie. Serwis twierdzi że jest to wymagane.Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4damek Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 08:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 08:00 (edytowane) Niezależnie od tego co mówi serwis, w moim aucie po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystkie ustawienia DMS wracają do Normal. Edytowane 16 kwietnia 2019 o 08:01 przez 4damek (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdp Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 10:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2019 o 10:20 (edytowane) @4damek @pawel1polo hmm, obadam dziś i napiszę jak to u mnie jest. Macie rację, ustawiając jakiś DRIVE_MODE, po ponownym włączeniu silnika, skrzynia przechodzi w tryb DRIVE. ? Edytowane 17 kwietnia 2019 o 07:45 przez amdp (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas345 Opublikowano 31 lipca 2020 o 10:54 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 o 10:54 Czy ktoś może mi wyjaśnić jak działa drive mode ? Chodzi o to, czy ktoś kto ma taki sam silnik i nie ma DMS będzie podczas przyspieszania (reakcja na wciśnięcie gazu) miał takie odczucia jakby jeździł cały czas w trybie sport czy raczej w normal ? Czy podczas przełączenia z normal na sport zmienia się mapa czy tylko czułość pedału przyspieszenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi