Rafco Opublikowano 22 października 2019 o 20:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 o 20:50 (edytowane) Witam. Co trzeszczy w zawieszeniu z przodu na podjazdach bokiem pod mały krawężnik lub centralnie prosto przy przejechaniu po ograniczniku prędkości? Jak zlikwidować trzeszczace fotele z przodu, zauważyłem że trzeszczy gąbka pod tapicerka. Auto jedzie cicho jak elektryk i słychać tylko trzeszczenie fotela na zakrętach lub dziurach. A zawieszenie swoją drogą również. Edytowane 22 października 2019 o 20:52 przez Rafco (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potrek Opublikowano 22 października 2019 o 22:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 o 22:21 Octavia jeździ cicho jak elektryk ? Hmm, nowego się dowiedziałem 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafco Opublikowano 23 października 2019 o 05:28 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 o 05:28 Mam tsi jadąc 60 jest cicho, może ty masz inne auto inne spostrzeżenia. Nie mniej twoja odpowiedź nie jest w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 23 października 2019 o 06:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 o 06:31 Ja mam 30tys i tez zaczęło się odzywac przednie zawieszenie szczególnie jak po nocy rusze a mam delkikanie pofalowany asfalt to słychać skrzypienie, jade za 200km na przegląd to zobaczymy czy cos znajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafco Opublikowano 23 października 2019 o 06:33 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 o 06:33 Napisz czy coś zrobili ;) Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2626 Opublikowano 23 października 2019 o 08:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 października 2019 o 08:07 1 godzinę temu, Rafco napisał: Napisz czy coś zrobili ;) Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Na pewno dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 27 października 2019 o 08:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 października 2019 o 08:42 Mnie zlali przy trzeszczeniu zawieszenia w takich sytuacjach tzn. "nie slyszymy nic niepokojącego"Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grychnik Kamil Opublikowano 5 listopada 2019 o 21:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2019 o 21:04 Panowie trzeszczące zawieszenie z przodu to najprawdopodobniej wahacze - czytałem o tym także tu na forum, a i mnie taka przypadłość spotkała gdzieś po 35 tysiącach. ASO ma na to procedurę - UWAGA - smarują skrzypiące elementy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 5 listopada 2019 o 21:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2019 o 21:09 Czy procedura ma jakiś identyfikator czy numer na który mogę się powołać?U mnie sie to tylko nasila, słyszalem to podczas zjazdów z krawężników, teraz jest to słyszalne przy skręcaniu kołami na parkingach przy manewrach i mnie wpienia. Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grychnik Kamil Opublikowano 5 listopada 2019 o 21:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2019 o 21:12 Tego nie wiem, ale ASO Śliwka w Zabrzu problem "usłyszało" i ogarnęli. Posmarowali i nie skrzypi, choć u mnie występowało to dość rzadko. Ja im po prostu odstawiłem auto i dodałem, że mają nie oddawać jak nie znajdą, bo nie jestem durniem i słuch mam dobry a nadmiar czasu na jeżdżenie po ASO mnie zdecydowanie nie cechuje. Dałem im jeden dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BluErEs Opublikowano 8 listopada 2019 o 11:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2019 o 11:34 Dnia 5.11.2019 at 22:12, Grychnik Kamil napisał: Tego nie wiem, ale ASO Śliwka w Zabrzu problem "usłyszało" i ogarnęli. Posmarowali i nie skrzypi, choć u mnie występowało to dość rzadko. Ja im po prostu odstawiłem auto i dodałem, że mają nie oddawać jak nie znajdą, bo nie jestem durniem i słuch mam dobry a nadmiar czasu na jeżdżenie po ASO mnie zdecydowanie nie cechuje. Dałem im jeden dzień. Ja już byłem kilka razy ze skrzypieniem przodu na gwarancji... najpierw górne mocowania kolumny McP, potem komplet śrub w kolumnie kierownicy, potem cała nowa kolumna kierownicy, potem amortyzatory z przodu... zrobię 500-1000km i problem wraca, teraz chyba się upre na wahacze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi