Skocz do zawartości

Reklamy dla niezalogowanych
Zaloguj się, aby obserwować  
paul.fredi

octavia 1 Problem z odpalaniem

Recommended Posts

Witam od pewnego , czasu mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku ponieważ muszę pomagać pedałem gazu przy odpalaniu. 

Gdy zimny silnik to zawsze bez problemu odpala ale czasem gdy auto postoi chwile pojawia sie problem , przekrecam kluczyc i jakby juz mial odpalic i nagle pada. Jak pomoge wciskaniem gazu to odrazu odpala. 

Ten problem jest tylko czasami. Moze ktoś cos pomoże?

Jakieś 3-4 msc temu wymieniane świece i filtr paliwa. Wcześniej był problem z przewodem paliwowym przy filtrze paliwa ponieważ ciekł ale jest dorobiony przewód i nic nie leci. 

 

Nie wiem czy to tez jest zwiazane z tym sporadycznie auto przerywa podczas przyspieszania jakby zapłon wypadał . 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Reklamy dla niezalogowanych

Miałem ten sam problem. Znalazłem gościa ,który po podpięciu kompa przestawił coś w komputerze , dał na to gwarancję dożywotnią i teraz silnik 1.9 TDI odpala jak nowy , a ma już 325 tys. km przejechane. Problem z odpalaniem ciepłego silnika pojawił przy przebiegu ok. 160 tys.    Kontakt : [email protected]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeżeli masz konto, zaloguj się aby pisać ze swojego konta.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link został automatycznie osadzony.   Wyświetl tylko jako link

×   Twoja poprzednia zawartość wypowiedzi została przywrócona..   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Zaloguj się, aby obserwować  


Reklamy dla niezalogowanych


×
×
  • Utwórz nowe...

Ważna informacja

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team