Wico Posted March 12, 2023 at 10:52 AM Report Share Posted March 12, 2023 at 10:52 AM Dzień dobry, prośba o pomoc. Lampa przednia lewa skoda Octavia. Żarówka mijania nie święci. Do kostki dochodzi prąd 12V jednak po podłączeniu żarówki (oczywiście sprawdzonej wcześniej i sprawnej) prąd zanika i żarówka nie święci). Co może być przyczyną problemu. Sprawdzałem również z dodatkowym zerem. Problem tylko ze światłem mijania. Reszta w lampie OK. Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloCUPA Posted March 12, 2023 at 03:20 PM Report Share Posted March 12, 2023 at 03:20 PM Jak napięcie jest w kostce to musi świecić.. moze nie łączy coś na kostce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onfiskator Posted April 23, 2025 at 01:26 PM Report Share Posted April 23, 2025 at 01:26 PM Cześć. Czy znalazłeś przyczynę problemu? Mam dokładnie ten sam case. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omron Posted April 23, 2025 at 02:57 PM Report Share Posted April 23, 2025 at 02:57 PM sprawdź bezpiecznik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrobert Posted April 23, 2025 at 04:30 PM Report Share Posted April 23, 2025 at 04:30 PM zapala się błąd oświetlenia ? do świateł nie ma bezpiecznika to nie maluch. światłami steruje Bordnez. jak nie ma błędów to ktoś coś namieszał w kodowaniu. system sprawdza czy nie ma zwarcia ,jak jest prąd za wysoki lub za niski w stosunku do konfiguracji wyjścia automatycznie wyłącza zasilanie w celu eliminacji możliwości uszkodzenia sterownika i instalacji elektrycznej. Podepnij na krótko jaką żarówkę bez lampy i zobacz czy świeci sprawdź masy na pinie 5 i 7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz.cz Posted May 6, 2025 at 06:40 PM Report Share Posted May 6, 2025 at 06:40 PM Cześć, pytanko problem rozwiązany ? bo jestem kolejną osobą z tego typu usterką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts