pawelrs Opublikowano 9 maja 2016 o 12:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 maja 2016 o 12:16 Witam. Ostatnio kilka razy udało mi sie nagrać jak mój silnik nie chce odpalić "od strzała". Nie wiem co może byc powodem tego ze kilka razu go zakręci i dopiero zaskoczy. Zdążą sie to i na ciepłym i na zimnym silniku. Najcześciej na zimnym. Nie jest to uciążliwe ani kłopotliwe ale mnie denerwuje :) Najcześciej występuje po nocy jak rano idę do samochodu. Wrzucę kilka filmików. Auto niedługo bedzie miało rok i przegląd na 30 tys. Olej wymieniam z filtrami co 15. Jeśli ktoś z was ma podobny objaw to podzielcie sie waszymi spostrzeżeniami. Muszę dodać ze rzadko to sie zdarza ale na przeciągu 10 tys km wystapiło z6-7 razy. Może ja juz sie trochę czepiam ale zwróciło to moja uwagę. Jak będę za jakiś czas na przeglądzie w ASO to pokaże im to. Auta nie podpinałem jeszcze do kompa https://vimeo.com/165864525 https://vimeo.com/165864642 Wrzucajcie swoje filmy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 9 maja 2016 o 12:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 maja 2016 o 12:24 06:05? O tej porze RSy jeszcze śpią A tak serio, w dizlach nie jest tak, że najpierw przekręcasz kluczyk, czekasz chwilę na zagrzanie świec a później odpalasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelrs Opublikowano 9 maja 2016 o 12:27 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 maja 2016 o 12:27 Mam system bezkluczykowy poza tym nowe diesle maja szybkie grzanie także powinny palić od strzała. Mam tez superba 2 l&k TDI 170 4x4 i tam nigdy tak nie miałem. A przebieg koło 60 tys. W superbie tez pale z przycisku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 9 maja 2016 o 12:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 maja 2016 o 12:33 Do ASO i niech robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m9n6x Opublikowano 9 maja 2016 o 13:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 maja 2016 o 13:01 Tez mialem tak pare razy, problem zniknal jak zaczalem tankowac diesla "premium". Najpierw klikasz bez hamulca, pozniej jak zgasna kontrolki naciskasz drugi raz z hamulcem i odpalasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelrs Opublikowano 10 maja 2016 o 21:45 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 maja 2016 o 21:45 Ja od zawsze leje dobrego diesla. Będę jeszcze to obserwował. Zobaczymy co powiedzą w ASO na przeglądzie. Taka jak mówisz o tym wcześniejszym odpaleniem zapłonu i grzaniem świec to tez próbowałem i bez różnicy. Niestety nie udało mi sie tego nagrać. I tak to sporadycznie sie dzieje wiec to nic strasznego. Widziałem ze Niemcy piszą o tym na swoich forach. Zobaczymy co oni wymyśla :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelrs Opublikowano 26 czerwca 2016 o 19:18 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 czerwca 2016 o 19:18 W odpowiedzi na pytanie i film jaki pokazałem w skodzie dotyczący krótkiego "piłowania" przy odpalaniu mechanik powiedział ze to całkowicie normalne. Tłumaczył ze komputer steruje zapłonem i czujnikami temperatury co daje nieraz taki efekt "piłowania". I na zimnym i na ciepłym nieraz tak sie dzieje. Przy okazji przeglądu na 30 tys km i wymianie wszystkich filtrów powiedzieli ze samochód jest w stanie idealnym. Będę obserwował to chociaż czytałem na niemieckim forum ze taka sama odpowiedz dostali w warsztacie skody. Myśle ze temat można zamknąć. Podobny objaw zauważyłem u kolegi w audi a6 c7 2.7tdi. Powiedział ze nawet na to nie zwrócił uwagi. Nie wiem czy w skodzie mówią prawdę ale gwarancja jest :) A autko śmiga ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi