xszymx Opublikowano 11 września 2023 o 14:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2023 o 14:15 Witam. Zauważyłem ze jest różnica w głośności głośnika tego dużego w drzwiach. Czym to może być spowodowane ? W radiu ustawiałem na centralne ale tez max na prawy przód i lewy przód i jest znacząca różnica. Tak jakby wgl basu nie było i jest ciszej od strony kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 11 września 2023 o 14:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2023 o 14:17 Może zostawiłeś otwartą szybę i zalało głośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xszymx Opublikowano 11 września 2023 o 18:42 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 września 2023 o 18:42 Nie możliwe właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejk Opublikowano 10 stycznia 2024 o 07:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2024 o 07:00 Cześć, Podbijam temat. U mnie cała lewa strona jak zrobię balans na lewo to słychać przód i tył tylko głośniki wysokotonowe. Prawa jest ok. Co może by powodem? Jak macie przy takim ustawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbe Opublikowano 16 stycznia 2024 o 15:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2024 o 15:05 W dniu 11.09.2023 o 16:17, Namo napisał(a): Może zostawiłeś otwartą szybę i zalało głośnik. W OIII nawet jak masz zamknięte szyby to woda leje się na głośniki, dlatego te fabryczne mają "daszki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 17 stycznia 2024 o 01:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2024 o 01:34 W OIII nawet jak masz zamknięte szyby to woda leje się na głośniki, dlatego te fabryczne mają "daszki"... a w której się nie leje woda na glosniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbe Opublikowano 18 stycznia 2024 o 12:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2024 o 12:41 W dniu 17.01.2024 o 02:34, Bandini napisał(a): W dniu 16.01.2024 o 16:05, vbe napisał(a): W OIII nawet jak masz zamknięte szyby to woda leje się na głośniki, dlatego te fabryczne mają "daszki" ... a w której się nie leje woda na glosniki? Sprawdzałem tylko w OIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 18 stycznia 2024 o 22:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2024 o 22:35 Sprawdzałem tylko w OIIIWe wszystkich samochodach woda się leje do środka drzwi tylko kwestia jak odpływa. Miałem Forda, BMW, Seata lało się dobrze. Mam Skodę, VW też się leje, ale w niczym to nie przeszkadza. W Mondeo było słabo i woda znajdowała wejście do środka na wycieraczkę. Reszta samochodów w środku kabiny suchutka, ale w drzwi naturalnie woda wpływa i wpływała jak należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejk Opublikowano 20 stycznia 2024 o 06:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2024 o 06:53 No ale co z tym dźwiękiem? Jak balans macie w lewo w skrajnym położeniu jak na fotce to jak gra i czy to jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woksio Opublikowano 2 marca 2024 o 19:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2024 o 19:00 gra przód i tył jak jest balans na lewo. wracając do wody - po wymianie glosnikow i uzyciu tych samych kołków woda zaczeła wchodzić do środka przy duzych i intensywnych opadach. Woda leje się przez kołki mimo uszczelki, woda wchodzi też do środka przez śruby które mocują tapicerkę - foto poniżej wniosek - brać nowe kołki, stosować jakiś klej do gwintów lub inne uszczelnienie śruby. wa - oryginalne głośniki mają odrobinę daszku w środka i odpływ wody z powrotem do wnętrza drzwi. Każde inne dystanse tego nie mają. znalazłem i zastosowałem takie cóś z aliex: daszek nad głośnik, woda powinna wrócić do wnętrza drzwi (mam nadzieję). Trzeba go dopasować/skrócić żeby szyba się bez problemu opuszczała. i jeszcze jeden patent który można zastosować - od wewnątrz drzwi tam gdzie wchodzą kołki przymocować odrobinę maty by spływająca z góry woda omijała te nieszczęsne kołki tapicerki. kołek wejdzie ale jest od góry osłonięty matą alu. 3 drzwi poprawiłem, zostały ostatnie kierowcy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejk Opublikowano 11 marca 2024 o 10:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 marca 2024 o 10:08 Gdzie można zakupić oryginalną zwrotnicę - prawdopodobnie padła to - bo lewy przód i tył niskotonowe nie grają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSMITA Opublikowano 18 lipca 2024 o 21:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2024 o 21:01 Mam chyba bardzo podobny problem z prawej strony glosnik nie ma bass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Szil Opublikowano 27 września 2024 o 08:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 września 2024 o 08:09 Witam. Udało się rozwiązać problem bo ja mam ten sam lewa strona nie gra basu wcale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejk Opublikowano 29 września 2024 o 07:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2024 o 07:47 (edytowane) Raczej glosniki do wymiany będą. Na razie nic nie robiłem. Albo wymienisz wszystkie na lepsze albo dokupić i wymienić na oryginały. Edytowane 29 września 2024 o 07:47 przez Blejk (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Szil Opublikowano 30 września 2024 o 18:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 września 2024 o 18:59 Padły dwa głośniki po lewej stronie, kupiłem 4 nowe i wymieniłem. Jest teraz ok, przy okazji wygłuszyłem wszystkie drzwi matą😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blejk Opublikowano 1 października 2024 o 07:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 października 2024 o 07:04 To chyba najlepsze wyjście. Co kupiłeś? Glosniki dało się łatwo odkręcić? Ile czasu całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Szil Opublikowano 3 października 2024 o 15:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 października 2024 o 15:03 Kupiłem 4 nowe oryginalne głośniki w serwisie, matę butylową i nic więcej. Nie miałem problemów aby wymienić głośniki, nie trzeba nawet kupować tych plastikowych nitów, małym śrubokrętem wciśniesz trzpień plastikowy do środka i jak wyjmiesz głośnik to wyciągniesz z drzwi i możesz użyć ponownie do przymocowania nowego głośnika, pół dnia zabawy z wygłuszeniem i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Szil Opublikowano 8 października 2024 o 08:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 października 2024 o 08:59 Zajęło mi to pewnie pół dnia na spokojnie w garażu z kawką i obiadem w czasie pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi