Namo Opublikowano 10 grudnia 2023 o 17:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2023 o 17:22 A/C wyłączone, obroty na max, temp. na max, kierunek na ryj. Lewa strona wieje ciepłym powietrzem zgonie z nastawami a prawa wieje ale nie ciepłym powietrzem. Co mogło kleknąć, jakieś silniki tym sterują? Gdzie wsadzić rękę, żeby organoleptycznie sprawdzić? OBD11 nie podpnę, bo kostkę zgubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 11 grudnia 2023 o 08:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 o 08:58 Parę lat temu latem też tak miałem. Bez jakiego kolwiek interfejsu diagnostycznego będzie słabo. Na początek to sprawdził bym błędy i zrobił adaptacje klap.W moim przypadku to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ucho Opublikowano 11 grudnia 2023 o 09:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 o 09:04 czasem na to pomaga taki patent, że jak masz odpalone auto to wciskasz przycisk nawiewu na twarz i włączenie klimy, u mnie zaskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 11 grudnia 2023 o 15:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2023 o 15:42 A/C wyłączone, obroty na max, temp. na max, kierunek na ryj. Lewa strona wieje ciepłym powietrzem zgonie z nastawami a prawa wieje ale nie ciepłym powietrzem. Co mogło kleknąć, jakieś silniki tym sterują? Gdzie wsadzić rękę, żeby organoleptycznie sprawdzić? OBD11 nie podpnę, bo kostkę zgubiłem Miałem tak. Wypadła mi przejściówka (taka zębatka) między silniczkiem nastawu temperatury a zębatką wystającą z deski. Odkręciłem silniczek, włożyłem zębatkę i skręciłem. Mam już letnią temperaturę więc jeszcze muszę nad tym popracować (wydaje mi się że to kwestia ustawienia prawidłowego zębatek w skrajnym położeniu ogrzewania - na min lub max)Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 12 grudnia 2023 o 17:41 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2023 o 17:41 W dniu 11.12.2023 o 16:42, dzida napisał(a): Odkręciłem silniczek gdzie on jest? W dniu 11.12.2023 o 10:04, Ucho napisał(a): u mnie zaskoczyło U mnie nie działa. Muszę kupić nową kostę ODB11 i poszukać silniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 12 grudnia 2023 o 19:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2023 o 19:51 https://forum.octaviaclub.pl/forum/octavia-iii-5e/how-to-faq-poradniki-foto-i-videorelacje-ab/2566761-naprawa-klap-nawiewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 12 grudnia 2023 o 20:07 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2023 o 20:07 Aha, w tym miejscu co wentylator wymieniałem na wiosnę. Kij wie, czy czegoś nie rozłączyłem albo uszkodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzida Opublikowano 13 grudnia 2023 o 15:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2023 o 15:15 Aha, w tym miejscu co wentylator wymieniałem na wiosnę. Kij wie, czy czegoś nie rozłączyłem albo uszkodziłem.Ten od temperatury jest dostępny od spodu. Połóż sie pod nogami pasażera, zdejmij osłonę i powinienes go zobaczyć i można sprawdzić czy działa kręcąc pokrętłem temperatury Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi