Skocz do zawartości

Retrofit ACC 210km/h

rrobert

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedz.

Oto mój vin: TMBAD9NEXJ0184074

Jesteś w stanie wyliczyć ile kosztowało byt mnie dołożenie ACC u Ciebie w firmie? Bo widzę, że specjalizujesz się w takich zadaniach. 

Z góry dzięki.

• 1 miesiąc temu...

Witam, rozważam dołożenie funkcji acc do swojej octavi, trochę już poczytałem na ten temat ale dalej mam więcej pytań niż odpowiedzi

w skodzie mam juz fabrycznie tempomat ,  radar w zderzaku i xenony,

pytanie czy muszę coś jescze wymienić poza samą manetką przy kierownicy ?

• 1 miesiąc temu...

Jestem po wymianie pompy abs na 3Q0907379AB. Jak się okazuje najwięcej roboty było ze zdjęciem osłony pod silnikiem (brak kanału) .Potem trzy śruby od łapy silnika i silnik w dół. Sama wymiana pompy twała jakieś 20min. Odpowietrzanie to godzinka i auto hamuje do 0. No i kodowanie pompy i zmiana kodu swap w radarze ale radar już miałem odblokowany więc szybko poszło 🙂

Edytowane przez skodido (wyświetl historię edycji)

• 1 miesiąc temu...

Jednak wymieniłem radar ACC z najnowszym softem 0780 oraz wymieniłem kamerę LA na 2Q0980653.

Efekt widać na filmiku

Edytowane przez skodido (wyświetl historię edycji)
  • Lubię to 3

W dniu 19.03.2025 o 14:04, rrobert napisał(a):

po pierwsze jak radar jest nie skalibrowany to lipa nie będzie działać. zrób scan samochodu odis-e i wyślij mi. trzeba sprawdzić konfigurację auta  

file:///F:/TMBJS7NE6K0136616_20250320T113517.html

Zrobię kalibracje odisem w po lifcie ?

• 4 miesiące temu...

czesc wszystkim

Mam mały problem, mianowicie przy delikatnym hamowaniu z okolic prawego przedniego kola slyszalny jest cichy dzwiek pisku

sadzę ze cos mam nie tak z abs, juz trzeci komplet tarcz wymienilem, nowe zaciski od macana i dalej po jakims przelocie kilku tysi mam ugotowana prawą tarcze przednią

czy moze to byc spowodowane jakims przycięciem hydrauliki w pompie ABSu?

Pompa 5Q0614517CR

czy moge ja podmienic na tą 3q...?

• 10 miesięcy temu...
W dniu 5.07.2026 o 10:18, Patryk Kroc napisał(a):

Witam chciałbym dołożyć do swojej octavii 3 2015 style ACC posiadam zwykły tempomat ale nie wiem co musiałbym dokładnie dokupić i czy ktoś się zajmuje może takim montażem razem z częściami 

Skąd jesteś ?

• 1 miesiąc temu...

Dzień dobry, szukam informacji czy do O4 - 2024 1.0 TSI DSG ETEC (już chyba z SFD2) w wersji AMBITION (jest lane i front assist) ze zwykłymi zegarami i standardowymi multimediami jest możliwość montażu ACC? Jeśli tak czy prócz zakupu manetki są potrzebne jakieś dodatkowe elementy? Czy można już kodować ACC w tych autach?

W dniu 21.08.2026 o 14:54, adamk napisał(a):

Dzień dobry, szukam informacji czy do O4 - 2024 1.0 TSI DSG ETEC (już chyba z SFD2) w wersji AMBITION (jest lane i front assist) ze zwykłymi zegarami i standardowymi multimediami jest możliwość montażu ACC? Jeśli tak czy prócz zakupu manetki są potrzebne jakieś dodatkowe elementy? Czy można już kodować ACC w tych autach?

Niestety temat nie osiągalny w tym momencie. Chińczyki oferują swapy ale za 1200€ miesiąc czekania i do tego blokada sfd2 kolejne grube eurasy. 

Okazuje się że moja Octavia 1.0 TSI DSG ETEC wyprodukowana 14.03.2024 nie ma jeszcze w kodzie wyposażenia PR oznaczenia GP1. Pisze date bo nigdzie nie mozna bylo znalezc od kiedy konkretnie w tych Skodach bylo stosowane sfd2. Czy to znaczy ze taki adaptacyjny czy predykcyjny tempomat mozna doposazyc?