Banyga Opublikowano 16 grudnia 2024 o 18:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2024 o 18:48 Witam grupowiczów ,stanąłem przed problemem montażu przednich czujników parkowania w swojej octavii , postanowiłem sam skompletować zestaw , niestety nigdzie nie byłem w stanie znaleźć dokładnych numerów części, również strony z częściami zamiennymi podają błędne informacje, sklepy sprzedające gotowe zestawy nie podają numerów części. Wiem ze poza czujnikami potrzebuje wiązki od czujników i dalsza wiazkę która podpinam pod centralkę. Czy mógłby się ktoś podzielić numerami części i schematem podłączeniowym ? Życzę miłego wieczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 19 grudnia 2024 o 14:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2024 o 14:00 Jak potrzebujesz mam w gratach sterownik do PDC przód, tył z funkcją automatycznego hamowania przed przeszkodą. Już z wygraną parametryzacją pod O3 RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 19 grudnia 2024 o 17:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2024 o 17:04 w rs nie było w standardzie przednich ? przed fl czy po fl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banyga Opublikowano 19 grudnia 2024 o 19:01 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2024 o 19:01 W dniu 19.12.2024 o 18:04, rrobert napisał(a): w rs nie było w standardzie przednich ? przed fl czy po fl ? przed fl W dniu 19.12.2024 o 15:00, Bandini napisał(a): Jak potrzebujesz mam w gratach sterownik do PDC przód, tył z funkcją automatycznego hamowania przed przeszkodą. Już z wygraną parametryzacją pod O3 RS. jak narazie potrzebuję wszystkiego 😁 tylko sęk w tym ze niewiem czego szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 19 grudnia 2024 o 19:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2024 o 19:10 w rs nie było w standardzie przednich ? przed fl czy po fl ? Były, ja miałem. W PL może nie było... jak narazie potrzebuję wszystkiego tylko sęk w tym ze niewiem czego szukacNo to już masz jeden problem z głowy.Jak chcesz? Numery czujników podeślę jak będę przy kompie.Schematu na 8 też mogę poszukać jak jest taka potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrobert Opublikowano 20 grudnia 2024 o 06:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2024 o 06:16 dodatkowo dorobić wiązkę od zderzaka do kabiny, głośniczka i panelu przy konsoli oraz sam panel pdc_rs.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banyga Opublikowano 20 grudnia 2024 o 13:51 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2024 o 13:51 W dniu 20.12.2024 o 07:16, rrobert napisał(a): dodatkowo dorobić wiązkę od zderzaka do kabiny, głośniczka i panelu przy konsoli oraz sam panel pdc_rs.pdf 137.17 kB · 1 pobranie dziękuję jak dobrze rozumiem, czujniki laczymy gotową wiązką pod centralkę i dopiero od centralki idzie kolejna wiazka do kabiny laczaca sie z glosniczkiem i przyciskiem w panelu? jest na to jakies gotowe rozwiazanie? W dniu 19.12.2024 o 20:10, Bandini napisał(a): Były, ja miałem. W PL może nie było... No to już masz jeden problem z głowy. Jak chcesz? Numery czujników podeślę jak będę przy kompie. Schematu na 8 też mogę poszukać jak jest taka potrzeba? poproszę, mam wersje na 4 czujniki, czy po zamontowaniu takiego gotowego modułu dalej byłoby konieczne kodowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 grudnia 2024 o 13:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2024 o 13:11 poproszę, mam wersje na 4 czujniki, czy po zamontowaniu takiego gotowego modułu dalej byłoby konieczne kodowanie ?Ważne by sterownik miał parametr z Octavii RS resztę ogarniesz nawet VCDS em. Niestety bez kodowania i drobnych korekt w sterownikach się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 grudnia 2024 o 13:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2024 o 13:56 (edytowane) Wszystko wyraźne na schematach Edytowane 21 grudnia 2024 o 17:50 przez Bandini (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 grudnia 2024 o 17:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2024 o 17:53 (edytowane) Połowę masz już gotową w samochodzie. Musisz dorobić drugą, przednią część. Mam dwa sterowniki do wyboru: 5Q0 919 294 K - tańszy bez funkcji auto hamowania lub 5QA 919 294 C - droższy z funkcją auto hamowania Obydwa do O3 RS Jeśli byś reflektował daj znać najpóźniej do 3 stycznia 2025 Edytowane 21 grudnia 2024 o 18:07 przez Bandini (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi