wisniaman Opublikowano 26 kwietnia 2025 o 16:24 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2025 o 16:24 (edytowane) Witam, założyłem chińskie zegary przypominające ori VC. Jestem z nich bardzo zadowolony ale mam pewien problem. Chiński inżynier pracuje nad rozwiązaniem ale chciałbym się zapytać i was. Problem polega na tym, że po zmroku zegary ładnie przygasają natomiast została utracona funkcja ściemnienia podświetlenia wnętrza (przyciski i ekran radia) i świeci to na 100% przez co komfort spada. Czy jeżeli okaże się, że inżynierowi nie uda się tego przywrócić w sofcie jest jakaś opcja aby to ręcznie ściemnić za pomocą VCDS'a? Pozdrawiam Marcin Edytowane 26 kwietnia 2025 o 16:31 przez wisniaman (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush19 Opublikowano 5 maja 2025 o 12:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2025 o 12:11 Duża różnica jeśli chodzi o serię? masz link do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredos Opublikowano 5 maja 2025 o 17:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2025 o 17:08 Podasz jakiś link podchodzi bez żadnych kodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 5 maja 2025 o 18:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 maja 2025 o 18:30 Te chińskie sa na Androidzie i w tym jest największa różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariush19 Opublikowano 6 maja 2025 o 05:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 maja 2025 o 05:08 a ktoś coś więcej? kupuje , wyjmuję stare, wkładam nowe i jazda? a przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2558 Opublikowano 6 maja 2025 o 08:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 maja 2025 o 08:39 Nie używałem ale ogólnie przebieg i wszystkie dane zaczytuje po can. Teraz np przebieg jest w kilku sterownikach nie tylko samym liczniku. Więc ogólnie tak podłączasz i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredos Opublikowano 10 maja 2025 o 05:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 maja 2025 o 05:42 A podasz jakis link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefju Opublikowano 10 maja 2025 o 16:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 maja 2025 o 16:23 W dniu 10.05.2025 o 07:42, Zgredos napisał(a): A podasz jakis link Z braku odpowiedzi od kolegi Przeszukalem Ali i znalazłem coś takiego licznik LCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniaman Opublikowano 10 maja 2025 o 17:00 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 maja 2025 o 17:00 Ja kupowałem te https://a.aliexpress.com/_Ewbn2ma instalacja polega na wyjęciu starego licznika, wyjęciu z niego płytki i włożeniu jej do nowych zegarów i podłączenia przez przejściówkę. przebieg i immo jest pobierane ze starych liczników. na chwilę obecną jest problem ze ściemnianiem się wnętrza auta (przyciski i radio) w nocy, zegary się ładnie ściemniają oraz z „ikonką” ręcznego - stale się „pali”. Jestem w stałym kontakcie z chińczykami i mają wypuścić update softu, a do ściemniania mają zrobić jakiś emulator i po testach wyślą go do mnie. ja jestem bardzo zadowolony, pomimo tych mankamentów. przecieram szlaki 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodido Opublikowano 20 maja 2025 o 14:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 maja 2025 o 14:31 Fajna alternatywa dla ori zegarów. Mógłbyś nagrać filmik jak działają różne funkcje? . Ciekawi mnie jak współpracuje z asystentami tj. LA,SA, ACC itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniaman Opublikowano 20 maja 2025 o 15:50 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 maja 2025 o 15:50 Niestety nie nagram bo nie mam tych asystentów i Acc. Że zwykłym temp działa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodido Opublikowano 20 maja 2025 o 17:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 maja 2025 o 17:58 Z tym podświetlaniem to nie jest tak że czujnik światła jest na płycie i po montażu tego zestawu zakryłeś czujnik z ori płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniaman Opublikowano 20 maja 2025 o 18:06 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 maja 2025 o 18:06 W dniu 20.05.2025 o 19:58, skodido napisał(a): Z tym podświetlaniem to nie jest tak że czujnik światła jest na płycie i po montażu tego zestawu zakryłeś czujnik z ori płyty? Nie mam pojęcia, napewno same światła już wyzwalają zmianę oświetlenia. Moim zdaniem winne jest oprogramowanie zegarów, że nie daje sygnału feedback do „radia”. Chińscy inżynierowie są na końcowym etapie emulatora także mają swoje rozwiązania. Jestem z nimi na bieżąco w kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniaman Opublikowano 1 września 2025 o 15:55 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 września 2025 o 15:55 Temat częściowo rozwiązany, Chińczycy podesłali moduł do montażu. Ściemnianie działa. Jest delikatne opóźnienie względem zegarów i mam wrażenie że 0/1, czyli max i min. Będę kombinował jak to usprawnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefju Opublikowano 13 października 2025 o 20:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 października 2025 o 20:23 (edytowane) Hej jak to działa z MIB-em kiedy używasz android auto przez radio a nie przez zegary, wiem, że nie wyświetla wtedy mapy, ale muzyka / komunikaty / stacje radiowe itp wszystko działa tak jak przy zwykłym liczniku? Edytowane 13 października 2025 o 20:26 przez Mefju (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi