Skocz do zawartości

Chińskie zegary Virtual Cockpit

wisniaman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

założyłem chińskie zegary przypominające ori VC. Jestem z nich bardzo zadowolony ale mam pewien problem. Chiński inżynier pracuje nad rozwiązaniem ale chciałbym się zapytać i was. Problem polega na tym, że po zmroku zegary ładnie przygasają natomiast została utracona funkcja ściemnienia podświetlenia wnętrza (przyciski i ekran radia) i świeci to na 100% przez co komfort spada. Czy jeżeli okaże się, że inżynierowi nie uda się tego przywrócić w sofcie jest jakaś opcja aby to ręcznie ściemnić za pomocą VCDS'a?

Pozdrawiam

Marcin

IMG_2377.thumb.jpg.d43160891be043cccc3f02001ba768f8.jpg

Edytowane przez wisniaman (wyświetl historię edycji)
  • Lubię to 1

• Namo zmienił(a) tytuł na Chińskie zegary Virtual Cockpit
  • 2 tygodnie później...

Ja kupowałem te 
https://a.aliexpress.com/_Ewbn2ma

instalacja polega na wyjęciu starego licznika, wyjęciu z niego płytki i włożeniu jej do nowych zegarów i podłączenia przez przejściówkę.

przebieg i immo jest pobierane ze starych liczników.

na chwilę obecną jest problem ze ściemnianiem się wnętrza auta (przyciski i radio) w nocy, zegary się ładnie ściemniają oraz z „ikonką” ręcznego - stale się „pali”.

Jestem w stałym kontakcie z chińczykami i mają wypuścić update softu, a do ściemniania mają zrobić jakiś emulator i po testach wyślą go do mnie.

ja jestem bardzo zadowolony, pomimo tych mankamentów.

przecieram szlaki 😉

• 2 tygodnie później...
W dniu 20.05.2025 o 19:58, skodido napisał(a):

Z tym podświetlaniem to nie jest tak że czujnik światła jest na płycie i po montażu tego zestawu zakryłeś czujnik z ori płyty?

Nie mam pojęcia, napewno same światła już wyzwalają zmianę oświetlenia. Moim zdaniem winne jest oprogramowanie zegarów, że nie daje sygnału feedback do „radia”. Chińscy inżynierowie są na końcowym etapie emulatora także mają swoje rozwiązania. Jestem z nimi na bieżąco w kontakcie