blade Opublikowano 15 maja 2025 o 13:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 maja 2025 o 13:18 Witam Kupiłem miesiąc temu Octavie 4 1.5TSI i miałem sparowany od początku Xiaomi 11t pro na androidzie 14. Ostatnio zmieniłem telefon na Poco 7 ultra na adroidzie 15 i przy połączeniu przychodzącym nie gra dzwonek samochodu tylko gra w głośnikach ten san dzwonek co w telefonie. Nie widzę w samochodzie opcji ustawień dotyczących wyboru dzwonku przychodzącej rozmowy a wcześniej pamiętam jak parowałem poprzedni telefon to wybierałem w samochodzie dzwonek. Czy dla androida 15 poznikały opcje w samochodzie czy coś się namieszało i przywrócić ustawiania fabryczne czy ja złe patrze ? Ewidentnie się przestawiło z dzwonka samochodu na dzwonek z telefonu. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 16 maja 2025 o 08:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2025 o 08:50 Chyba zmiana jest w systemie telefonu, bo też ostatnio szukałem dzwonka w radio i już nie mam tej opcji, albo nie pamiętam gdzie ją miałem i słychać dzwonek telefonu, a nie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blade Opublikowano 16 maja 2025 o 12:54 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 maja 2025 o 12:54 już uporałem się z tym problemem. W nowym telefonie fabrycznie w ustawieniach dodatkowych w bluetooth była włączona funkcja"włącz jednolity dzwonek". Po jej wyłączeniu we właściwościach telefonu w samochodzie pojawiła się opcja wyboru dzwonka i teraz przy połączeniach przychodzących nie ma dublowania dzwonka telefonu tylko gra dzwonek auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi