Kaem Posted October 9, 2025 at 12:07 PM Report Share Posted October 9, 2025 at 12:07 PM Witam wszystkich forumowiczów! Zwracam się do Was, jako bardziej obytych w temacie o poradę. Jestem w trakcie zakupu nowego auta i zaczynam się skłaniać w stronę Skody. Wcześniej jeździłem bmw e36, e46 i vw Scirocco. Miałem okazję korzystać z zastępczej skody superb i wtedy przekonałem się do czeskiej marki. To tyle słowem wstępu. W tej chwili rozglądam się za Octavią 3 RS, ideałem byłaby wersja z manualną skrzynią biegów. Niestety wybór jest bardzo ograniczony, więc zacząłem szukać alternatyw. Jak Waszym zdaniem ma się Octavia 3 RS do wersji "cywilnej" z 2.0 tsi? Czuć różnicę w prowadzeniu czy sprowadza się ona jedynie do nieco gorszych osiągów? Jestem też ciekaw jak wypada Octavia w porównaniu do superba, którym miałem okazję trochę pojeździć. Drugie pytanie tyczy się skrzyni biegów DSG i napędu haldex. Czy jest się czego bać? Dla mnie są to zbędne dodatki, a koszty serwisu skutecznie odstraszają. Budżet jakim dysponuję to ok. 80 tyś zł. Czy w tej cenie da się znaleźć krajowe, bezwypadkowe i zadbane auto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts