Maliniak Opublikowano 18 listopada 2016 o 10:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 o 10:48 Jak wspomniane w topicu o wymianie oleju - filtr powietrza wymienia sie co 60 czy 90 tys. Stosujecie sie do tego, czy jednak wymieniacie na wlasna reke czesciej? Te 60, a tym bardziej 90 tys wydaje sie jakims absurdem. Wszystko oczywiscie zalezy od tego gdzie sie jezdzi, ale tak czy siak chcialbym zobaczyc jak wyglada taki filtr po przejechaniu 60k :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 18 listopada 2016 o 11:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 o 11:00 Ile taki filtr kosztuje?! Nie dużo więc warto przy wymianie oleju również filtr powietrza wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 18 listopada 2016 o 11:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 o 11:02 Ja przy 30kkm wymienilem i odgrzybilem klimeWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 18 listopada 2016 o 11:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 o 11:39 Wydaje mi się, że filtr powietrza co drugą wymianę oleju, ale chyba najlepiej sprawdzać przy każdej wymianie oleju. Wiadomo, że im więcej jeździsz po jakiś szutrach to szybciej będzie się brudził, a sprawdzenie filtra to odkręcenie kilku śrubek :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 18 listopada 2016 o 19:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2016 o 19:23 Wg serwisu to chyba przy 60kkm chcieli filtr wymieniać. Trochę porażka. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 grudnia 2016 o 19:04 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2016 o 19:04 Ja mam inne pytanie czy Wy tez macie takie coś we filtrze powietrza i do czego to służy nie za bardzo znam germański Moge sie tylko domyślać ze chodzi o dźwięk - a co z ilością przepływającego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 5 grudnia 2016 o 14:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 14:15 Niektórzy twierdzą że poprawia dźwięk silnika przez usunięcie tej kratki. Fakt jest że ona jest zbędna i można ją spokojnie wyciągnąć aby silnik dostał więcej powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 5 grudnia 2016 o 17:57 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2016 o 17:57 O to mi chodziło czy można go bezpiecznie zdemontować bo już na sam rzut okiem widać ze ogranicza przepływ powietrza. A co do dźwięku w Dieslu hmmm... Zdemontuje i zobaczymy jakie będą zmiany - dźwiękowe i pod nogą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmaz Opublikowano 31 lipca 2018 o 13:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2018 o 13:42 Zaraz u siebie ten zbędny element usunę skoro ogranicza przepływ powietrza i nic nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoDominik Opublikowano 31 lipca 2018 o 22:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2018 o 22:29 Przed chwilą wyleciało i wydaje mi się że bardziej słychać jak Turbo zaczyna ssać i puszczać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Opublikowano 1 sierpnia 2018 o 06:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 o 06:22 A jakieś zmiany podczas jazdy??Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoDominik Opublikowano 1 sierpnia 2018 o 06:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2018 o 06:27 Jakiejś wielkiej różnicy nie dostrzegłem, podczas wczorajszych testów skupiałem się na dźwięku EDIT: gdzieś na FB rzuciło mi się w oczy że jest to wkładka przeciwśniegowa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi