Skocz do zawartości

Historia edycji

Niewii

Niewii

Cześć,

Mam problem z Octavią 2 RS 2.0 TFSI (CCZA). Wczoraj podczas mocnego przyspieszania na PB95 zaczął migać check engine ale po 10 sekundach zgasł, auto nie straciło mocy normalnie się odpychało 🙄

Dzisiaj wyglądało  to tak że wyprzedzałem samochód i nagle auto straciło moc odrazu wyświetlił mi się Check Engine i EPC i w dodatku na wyświetlaczu napis „Check Engine, Service Now!” 

Objawy:

- nie ma siły ruszyć normalnie na 1-szym biegu trzeba dać tak do 4500 obrotów żeby ruszył         - silnik na biegu jałowym mocno się trzęsie
- wygląda jakby pracował na 3 cylindrach
- po dodaniu gazu trochę się wyrównuje, ale dalej brak mocy
- check engine + EPC

Błędy z OBD:
P0300
P0302
P0304

Co już zrobiłem:
- wymieniłem świece 
- wymieniłem wszystkie cewki na nowe
- jedna świeca (cylinder 4) była spalona / przegrzana
- po wymianie dalej to samo
- silnik odpala normalnie
- z wydechu nie czuć mocno benzyny
- spod maski słychać lekkie syczenie

Czy ktoś miał podobny przypadek w EA888?
Czy bardziej iść w stronę wtryskiwacza, odmy PCV, nieszczelności dolotu czy może sprawdzać kompresję?

Będę wdzięczny za wskazówki.

Niewii

Niewii

Cześć,

Mam problem z Octavią 2 RS 2.0 TFSI (CCZA). Wczoraj podczas mocnego przyspieszania na PB95 zaczął migać check engine ale po 10 sekundach zgasł, auto nie straciło mocy normalnie się odpychało 🙄

Dzisiaj wyglądało  to tak że wyprzedzałem samochód i nagle auto straciło moc odrazu wyświetlił mi się Check Engine i EPC i w dodatku na wyświetlaczu napis „Check Engine, Service Now!” 

Objawy:

- nie ma siły ruszyć normalnie na 1-szym biegu trzeba dać tak do 4500 obrotów żeby ruszył           - silnik na biegu jałowym mocno się trzęsie
- wygląda jakby pracował na 3 cylindrach
- po dodaniu gazu trochę się wyrównuje, ale dalej brak mocy
- check engine + EPC

Błędy z OBD:
P0300
P0302
P0304

Co już zrobiłem:
- wymieniłem świece 
- wymieniłem wszystkie cewki na nowe
- jedna świeca (cylinder 4) była spalona / przegrzana
- po wymianie dalej to samo
- silnik odpala normalnie
- z wydechu nie czuć mocno benzyny
- spod maski słychać lekkie syczenie

Czy ktoś miał podobny przypadek w EA888?
Czy bardziej iść w stronę wtryskiwacza, odmy PCV, nieszczelności dolotu czy może sprawdzać kompresję?

Będę wdzięczny za wskazówki.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona używa ciasteczek aby dawać najlepszą jakość korzystania ze społeczności Octavia.team