tomasz52 Posted May 12, 2026 at 06:17 PM Report Share Posted May 12, 2026 at 06:17 PM Cześć! Posiadam Skodę Octavię III 1.4 TSI 140 KM z 2015 roku, wyposażoną w radio Bolero MIB1 (5E0035812A). Niestety moja jednostka nie posiada fabrycznego modułu Bluetooth. Nie mam dużego budżetu, więc szukam możliwie najtańszego i sensownego rozwiązania. W aucie mam wejście AUX i USB, brak nawigacji. W schowku jest CD i SD. Dodatkowo zestaw głośnomówiący jest dołożony osobno. Zależy mi przede wszystkim na: odtwarzaniu muzyki z telefonu przez Bluetooth możliwości zmiany utworów z poziomu kierownicy Z tego co zdążyłem się zorientować, same adaptery AUX Bluetooth odpadają, bo wtedy nie działa sterowanie z kierownicy. Rozwiązaniem ma być emulator zmieniarki CD — czy to faktycznie jedyna opcja, żeby zachować funkcjonalność przycisków? A może istnieje jeszcze jakaś inna, sensowna i niedroga alternatywa? No i druga sprawa — jeśli jedyną opcją byłaby wymiana jednostki, to orientacyjnie z jakimi kosztami trzeba się liczyć (radio + ewentualne kodowanie)? Będę wdzięczny za każdą pomoc i wyjaśnienie tematu, bo trochę się w tym już gubię. Z góry dzięki i pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts