cliner Opublikowano 6 lipca 2024 o 20:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2024 o 20:36 Parametry ciśnienia raczej OBDEleven nie ograsz do modułu.Nie ma ich w module i komputerze samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byqq Opublikowano 6 lutego 2025 o 16:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2025 o 16:08 (edytowane) Cześć wszystkim. Zamontowałem uklad TPMS w octavia 3. Kodowanie za pomocą vcds'a przeszło prawidłowo. Parametry załadowane car scannerem. A jednak coś jest nie tak. Na radiu pojawia się ekran jak niżej:Na ekranie pomiędzy zegarami ładnie wyswietla wartości ciśnienia z każdego koła.Po włączeniu zapłonu kontrolka TPMS mruga, a po chwili zapala się na stałe. I w tym momencie znika grafika z cisnieniami a pojawia się "Brak komunikatów". W module 65 pojawia się błąd 8390146. Kolejny błąd jest w 5F W radiu jest też brak wyboru zarówno opon (2 zestawy zakodowane) jak i wyboru obciążenia. Czy będzie ktoś tak uprzejmy i pomoże w doprowadzeniu do pełnej funkcjonalności TPMS? Edytowane 6 lutego 2025 o 16:19 przez Byqq (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cliner Opublikowano 10 lutego 2025 o 20:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2025 o 20:08 Pompę ABS kodowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byqq Opublikowano 10 lutego 2025 o 20:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2025 o 20:09 Tak, ABS zakodowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byqq Opublikowano 11 lutego 2025 o 17:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2025 o 17:22 Jest sukces. Podpiąłem się do lini CAN pod modul haka. To zły pomysł. Zmieniłem podpięcie CAN pod "czarną wtyczkę". Teraz pytanie następujące: mam wgrane parametry dla trzech zestawów kół. Nr1, nr2 i nr3 po 3 standardy (full load, standard i komfort). Jednak mogę wybrać tylko pomiędzy full load i komfort. Wiecej w radiu nie występuje. Czy da się to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 12 lutego 2025 o 00:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2025 o 00:51 Jakie masz radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byqq Opublikowano 12 lutego 2025 o 03:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2025 o 03:39 MIB1 columbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 12 lutego 2025 o 06:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2025 o 06:25 No to masz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byqq Opublikowano 12 lutego 2025 o 12:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2025 o 12:05 (edytowane) Czyli więcej jednostka nie wyświetli? A jeszcze jedno pytanie. Jeśli ustawie 2 rodzaje ogumienia ( lato i zima). Z automatu wybrane jest lato i nie dziala zmiana na zimę (okno wyboru w postaci chmurki z dwoma opcjami). Jeśli wgram 3 zestawy kół to wybór mam w nowym oknie i działa zmiana na każde. Możliwe przyczyny? Edytowane 12 lutego 2025 o 12:09 przez Byqq (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byqq Opublikowano 23 lutego 2025 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2025 o 09:40 Cześć. TPMS działa dobrze. Ale pojawił się inny problem. Na wyświetlaczu miedzy zegarami nie wyswietla mi kompasu a po uruchomieniu nawigacji w radiu nie wyswietla tez samej nawigacji i wskazan trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi