Uli Opublikowano 18 sierpnia 2017 o 13:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2017 o 13:34 Nic bardzo pilnego, ale poniewaz moje letnie opony zblizaja sie do konca eksploatacji to poszukuje czegos na lato w rozmiarze 225/45R17. Do tej pory mialem Dunlopy Sport Maxx RT 91Y. W zasadzie szukam kolejnego kompletu, chyba ze ktos ma inna propozycje. Zalezy mi zeby byly ciche tj. ponizej 70 dB. Te Dunlopy maja wg etykiety 67 lub 68.W zwiazku z tym szukam opon i sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 18 sierpnia 2017 o 15:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2017 o 15:44 Jak dla mnie odkrycie roku, Hankook Ventus S1 evo2 K117, zajebiste opony w super cenie. Dunlopy przy nich to dramat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uli Opublikowano 18 sierpnia 2017 o 18:43 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2017 o 18:43 To mam pare pytan. Czy masz/miales je wlasnie w tym rozmiarze? Troche za duzy indeks nosnosci. Jak tam komfort i halas? I czy one sa kierunkowe?Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 19 sierpnia 2017 o 10:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2017 o 10:14 Też te opony używałem przy ośce 380 koni i mogę je polecić. Ciche, komfortowe, świetnie trzymają zarówno na suchym, jak i na mokrym. Dla mnie najważniejsze było, że super kleją, co przy mocach powyżej 300ps staje się kryterium nr 1. Dunlopy bez urazy są kiepskie Ja jeździłem na 18/225/40, ale na 17 pewnie różnicy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uli Opublikowano 19 sierpnia 2017 o 10:21 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2017 o 10:21 (edytowane) Dzieki za podpowiedz. Mi w duzej mierze zalezy na niskim halasie, bo Octavia to nie jest szczyt wygluszenia. Wczesnie mialem Bridgestone Potenza RE050 i to byla tragedia. Potem Dunlop - i to byla zmiana na plus. Widze tez po autach w miescie, ze bardzo dobrze sprzedaje sie Uniroyal Rainsport 3. Cena dobra (czyt. niska), ale wlasnie w opiniach ludzi pisza, ze jest glosna. Edytowane 19 sierpnia 2017 o 10:22 przez Uli (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 20 sierpnia 2017 o 20:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 o 20:30 Ja jebie, powinni mieć zakaz zakładania Potenz. Ale to jest gówno na mokrym... chyba po raz trzeci to piszę :) jedzie się tak niepewnie, że aż strach. Jak te Wasze PilotSporty czy P-Zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 20 sierpnia 2017 o 21:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 o 21:45 1 godzinę temu, Maliniak napisał: zakaz zakładania Potenz Ja na Potenzach jeździłem pierwszy rok, teraz dopiero zaczynam ufać, że auto nie poleci w rów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torzech Opublikowano 20 sierpnia 2017 o 21:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2017 o 21:56 1 godzinę temu, Maliniak napisał: Ja jebie, powinni mieć zakaz zakładania Potenz. Ale to jest gówno na mokrym... chyba po raz trzeci to piszę :) jedzie się tak niepewnie, że aż strach. Jak te Wasze PilotSporty czy P-Zero? MICHELIN Pilot Sport 4S. Mega pewna jazda w mocnej ulewie (nawet dzisiaj testowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 07:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 07:38 @Maliniak Jazda w deszczu na P-zero jest super. Bardzo dobra przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 08:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 08:00 Też to potwierdzam co pisze Kamil RS230. Za to hałas taki jak podla zimówka. Najgłośniejsza opona jaką w życiu używałem. Teraz jest Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 i jest super. Cisza i komfort, dobry klej no i cena extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 08:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 08:03 @Bandini tak tak prawda głośna jest;) ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Bo klei super. Dziś rano jechałem trasę Morąg-Przasnysz Passatem kolegi na dziwnej oponie jakiejś. Masakra jechał jak jakiś ponton. Każdy zakręt pływałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 08:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 08:21 Hałas to dla mnie drugorzędna sprawa. Musi kleić na mokrym. Potenza nawet na suchym się uślizguje. Także pewnie na wiosnę trzeba będzie je sprzedać i wziąć coś z górnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:10 @Maliniak weź Nokiany Z-line :) niech ktoś je sprawdzi:) bo czytałem że dobre ale chciałbym Wasze zdanie poznać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:33 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:33 @Kamil RS230 wolę sprawdzone rozwiązania :D @torzech 4S widzę są od 19 wzwyż, ale podejrzewam, że wersja bez S bardzo im nie ustępuje :) mają podobne parametry do P-Zero. Także na wiosnę trzeba będzie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil RS230 Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:37 4 minuty temu, Maliniak napisał: @Kamil RS230 wolę sprawdzone rozwiązania :D Nie dziwię się;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torzech Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 09:40 6 minut temu, Maliniak napisał: @torzech 4S widzę są od 19 wzwyż, ale podejrzewam, że wersja bez S bardzo im nie ustępuje :) mają podobne parametry do P-Zero. Także na wiosnę trzeba będzie zmienić. "Bez S" ma znajomy w S3 (~470KM) i również nie narzeka. Aczkolwiek podobno poprawili kilka rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 10:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 10:42 Michelin 4S to całkiem nowa opona. Nic nie poprawili bo jej nie było. Jest wiele artykułów i filmów na jej temat. Chętnie bym ją przyją, ale póki co nie ma 18'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torzech Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 10:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 10:46 3 minuty temu, Bandini napisał: Michelin 4S to całkiem nowa opona. Nic nie poprawili bo jej nie było. Jest wiele artykułów i filmów na jej temat. Chętnie bym ją przyją, ale póki co nie ma 18'' Jest to następca/rozwinięcie zwykłego Pilot Sport'a. Poprawili względem tego modelu. To miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 11:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 11:01 Ok, ale z wypowiedzi wielu expertów wynika iż jest to na nowo od podstaw opracowana opona o nowej mieszance i zmienionym bieżniku. Nazwa podobna reszta nie porównywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torzech Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 11:06 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 11:06 4 minuty temu, Bandini napisał: Ok, ale z wypowiedzi wielu expertów wynika iż jest to na nowo od podstaw opracowana opona o nowej mieszance i zmienionym bieżniku. Nazwa podobna reszta nie porównywalna. Podsumowując... polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 11:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2017 o 11:08 Podsumowując... polecam. Bardzo polecam! 4S to nie ewolucja tylko rewolucja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi