Lukicrx Opublikowano 24 lutego 2016 o 05:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2016 o 05:44 Nie doceniacie polskiego handlarza i jego szwagra złotej rączki, dołożą ze 20 000 i pójdzie za 90 000 jak złoto, oczywiście bezwypadek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga_wr Opublikowano 11 maja 2016 o 21:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 maja 2016 o 21:41 Kilka nowych "świeżynek": 1. http://otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-2-0-tdi-cr-150-km-salonpl-1-wl-klima-alu-17-fv23-ID6ygR2j.html 2. http://otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-salon-pl-1-wl-1-4-ben-150-km-ID6yjRHP.html 3. http://otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-2-0tdi-150km-salonpl-klima-odpala-fv-23-ID6yhwxp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans860 Opublikowano 25 maja 2016 o 20:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2016 o 20:08 chłopaki trochę śmiać mi się chce z tego jak to komentujecie. Pewne przypadki rozumiem są tragiczne, ale jak srebrna skoda to bez większego problemu można naprawić o ile naprawa przebiega w profesionalnym warstacie gdzie dysponują rama pomiarową, a nie u Stasia w stodole. Prosty przykład niech każdy z was się zastanowi gdy np. samochód ubezpieczony tylko oc i nagle wyskakuje wam sarna i bam....i co wtedy, oddacie auto na złom czy jednak naprawicie naprawicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 25 maja 2016 o 21:28 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2016 o 21:28 @hans860 nowych aut nie trzyma się bez AC. Jak ktoś ma samochód za 100 000 zł bez AC i ma na czarną godzinę odłożone 20-30 000 zł na ewentualną naprawę to nie jeździ samochodem za 100 000 zł. Wyżej wymieniony samochody nie stoją na posesji tylko są już w firmach skupujących wraki. Ktoś kto decyduje się na w miarę nowe auto a w ogłoszeniu szuka "bezwypadkowego" to ma nadzieję, że mu się to nie zapali między Wiedniem a Grazem. Najgorsza rzecz a aucie to gdy już jest "grzebane", naprawiane, wtedy często występuje tzw. "druciarstwo". Dlatego nawet mody trzeba robić z głową żeby się dla przykładu ładowarka do wideorejestratora nie zapaliła w podsufitce. Był taki przypadek na OCP gdzie rewelacyjnie zmodzona Octavia odmówiła posłuszeństwa przy hamowaniu bo ktoś na odwrót wpiął wtyczkę elektryki układu hamowania. Nawet ASO nie jest w stanie dobrze poskładać auta po tylko kolizji, moja czarna O2 FL była tego świetnym przykładem. Jakby mi się teraz z niebieską stało coś co wymagałoby naprawę geometrii jak u tych wraków powyżej to biorę hajs z AC+GAP, wrak sprzedaję i VWBank ma załatwić nową RSkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enriquez Opublikowano 25 maja 2016 o 21:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2016 o 21:51 Ponownie kupiłbyś RS? Proszę Cię.... Uściślając, wyrażenie " rewelacyjnie zmodzona Octavia odmówiła posłuszeństwa przy hamowaniu bo ktoś na odwrót wpiął wtyczkę elektryki układu hamowania", powinno brzmieć " rewelacyjnie zmodzona Octavia odmówiła posłuszeństwa przy hamowaniu bo ktoś na odwrót wpiął przewody hamulcowe koła prawego i lewego z przodu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 25 maja 2016 o 22:00 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2016 o 22:00 1 minutę temu, Enriquez napisał: Ponownie kupiłbyś RS? Nie mam pomysłu na nic innego za moją zdolność kredytową. Fajnie mi z tym bydlakiem. 2 minuty temu, Enriquez napisał: na odwrót wpiął przewody hamulcowe koła prawego i lewego z przodu Łooo, ja o zamienionych pinach słyszałem, nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans860 Opublikowano 25 maja 2016 o 22:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2016 o 22:00 Namo masz trochę racji, ale pamietaj ze wielu ludzi uznaje ze po co mu ac. Aj mieszkam w NL i nie raz sie juz spotkalem, że auto za 60-70 tysi. A gdy zapytam jaki ma ktos pakiet asistance to słyszę "co? " a wystarczy że samochód stanie na autostradzie w NL czy DE i co ? I bulimy :) Enriqez dobrze że opisałeś przyczynę bo strasznie absurdalnie brzmiało " bo ktoś na odwrót włożył wtyczkę " Wtyczka zazwyczaj jest tak skonstruowana że nie da się jej na odwrót włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 25 maja 2016 o 22:22 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 maja 2016 o 22:22 Znam gościa co ma pod domem JEEPy, sztuk 4 bo jara się off-roadem. Wszystkie to kilkulatki, nawet w tym wieku warte ostro ponad 100k za sztukę. On mi mówił, że nie kupuje AC bo przez 5 lat wydałby tyle kasy na to ubezpieczenie żeby jedno auto kupił dodatkowo a statystycznie raz na ten czas ma jakieś zdarzenie na tych autach. Nie dyskutowałem, w ciszy wracałem do domu. Na autostradach "na zachodzie" jest jakiś czas żeby się zwinąć z pobocza autostrady, jak laweta ubezpieczyciela nie zdąży to holują za grube ojro. Ciekawe czy za to zwraca ubezpieczyciel. 16 minut temu, hans860 napisał: Wtyczka zazwyczaj jest tak skonstruowana że nie da się jej na odwrót włożyć. Przy tamtym projekcie było tak grubo, że wtyczki to pewnie były zbędne przy łączeniu dwóch aut i lecieli pinami, taśmą klejącą i trytytkami. Tak mi w głowie zostało, że coś podmienione było w hamulcach, ale żeby przewody hamulcowe ... drugi raz mam korki wywalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi