Mil3k6 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 14:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 14:30 Zgadza się kratka z filtra już wyleciał , dziura w dolocie wykonana , zapleśnienie tyłu pierwszej dziury też , poszerzam teraz łącznik z filtrem i usuwam niepotrzebne ograniczenia Zastanawiam sie tylko naf filtrem K&N i chyba jego odpuszczę - boje się o przepływkę w zetknięciu z olejkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 14:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 14:35 @Mil3k6 z tym olejkiem to bujdy tylko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 15:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 15:29 @Adriandeska mówisz ??? nie wiem jak się używa tego olejku a po za tym nie wiem czy K&N jest najlepszy - może lepiej zmieniać papierowy co 10 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriandeska Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 15:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 15:41 Papier blokuje, bawełna dużo więcej powietrza przepuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolf Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 16:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 16:21 Zawsze możesz wziąć filt wykonany z tego samego materiału co w dolocie VWr600 tyle, że w formie wkładki: https://vwpartsinternational.com/shop/vw-racing/performance-air-filters/vw-racing-golf-mk7-gti-tdi-r-vwr-racingline-performance-high-flow-panel-air-filter/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m9n6x Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 17:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 17:23 10 godzin temu, Mil3k6 napisał: Witam czy ktoś próbował juz modyfikacja dolotu w TDI zgodnie z tymi filmikami ?? Czytaj więcej Ja robiłem. Kratka wyjęta, wycięte dziury z drugiej strony. Filtr wymieniłem na ori papierowy, bo taki mialem w zapasie. Może przy następnej wymianie pomyślę o wkładce. Co do efektów to po pierwsze troche głośniej klekoczą bociany pod maska. Po drugie słychać turbo, coś tam zagwizda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto795 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:11 3 godziny temu, Mil3k6 napisał: Zgadza się kratka z filtra już wyleciał , dziura w dolocie wykonana , zapleśnienie tyłu pierwszej dziury też , poszerzam teraz łącznik z filtrem i usuwam niepotrzebne ograniczenia Zastanawiam sie tylko naf filtrem K&N i chyba jego odpuszczę - boje się o przepływkę w zetknięciu z olejkiem ... Bardzo niedobrze że zaślepiasz tył 1 szej dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:36 @Roberto795 a dla czego źle że go zaślepiłem ??? Mod wykonany zgodnie z filmem oprócz filtra ( został standard ) Efekt słyszę turbo a dokładnie świst powietrza - nie gwizdanie ( tylko na zewnątrz ) - bardziej rasowo Co do różnicy w przyspieszaniu nie bardzo to czuć ale wrażenie jest takie ze trochę szybciej wstaje turbo - ma po prostu łatwiej Zawsze można wrócić do oryginału koszt kierownicy powierza 90 zł koszt łącznika z filtrem powietrza 50 zł Generalnie na pierwsze wrażenie to polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto795 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:40 4 minuty temu, Mil3k6 napisał: @Roberto795 a dla czego źle że go zaślepiłem ??? Mod wykonany zgodnie z filmem oprócz filtra ( został standard ) Efekt słyszę turbo a dokładnie świst powietrza - nie gwizdanie ( tylko na zewnątrz ) - bardziej rasowo Co do różnicy w przyspieszaniu nie bardzo to czuć ale wrażenie jest takie ze trochę szybciej wstaje turbo - ma po prostu łatwiej Zawsze można wrócić do oryginału koszt kierownicy powierza 90 zł koszt łącznika z filtrem powietrza 50 zł Generalnie na pierwsze wrażenie to polecam :) bo silnik jest słabiej chłodzony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:44 @Roberto795 nie wydaje mi się po za tym powietrze przelatuje prze chłodnicę wody i chłodnice klimy wiec myślę ze starczy tam tego powietrza - ale nie zmam sie na tyle wiec słucham opinii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto795 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:55 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 18:55 wyraziłem Swoją prywatną- po coś to producent wymyślił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 19:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2017 o 19:05 Moim skromnym zdaniem, wygląda to tak jak by producent wymyślił to po to aby turbo miało zawsze trochę mniej powietrza i nie dożywało przebiegów rzędu 300 000 - generalnie cały ten dolot to chyba jakaś lipa patrząc na średnicę rury za filtrem powietrza a ograniczony przepływ w dolocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamwo Opublikowano 12 września 2018 o 10:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 10:56 Witam, gdzie nabyć wkład do airboxa vwr600 ? Ponoć mój jest w rozsypce. Jakie koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 12 września 2018 o 14:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 14:54 Panowie, takim szamponem i olejem wyczyszczę i zakonserwuję mój filtr w VW R600? Kupowałem ten zestaw razem z wkładką K&N do Citroena. Była ona materiałowa a tu mam gąbkę, chyba jednak nie podejdzie, co? 4 godziny temu, adamwo napisał: Jakie koszty ? Słyszałem, że ponoć 650 zł. Zamówiłem jednak takie: https://motoluka.pl/srodki-do-filtrow/2973-srodek-do-czyszczenia-gabkowych-filtrow-powietrza-bel-ray-foam-filter-cleaner-degreaser-400ml.html https://motoluka.pl/olej-do-filtrow/2972-olej-do-gabkowych-filtrow-powietrza-w-sprayu-bel-ray-foam-filter-oil-400-ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 12 września 2018 o 17:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 17:30 Tez mam i jest Oki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Słyszałem, że ponoć 650 zł.Nowy wkład do VWR to kosy około 450-550 zł. Zależy kto sprzedaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witam, gdzie nabyć wkład do airboxa vwr600 ? Ponoć mój jest w rozsypce. Jakie koszty ?chyba najtaniej będzie w Częstochowie. Best Performance. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmatkowski Opublikowano 12 września 2018 o 18:50 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 18:50 3 godziny temu, Namo napisał: Panowie, takim szamponem i olejem wyczyszczę i zakonserwuję mój filtr w VW R600? Kupowałem ten zestaw razem z wkładką K&N do Citroena. Była ona materiałowa a tu mam gąbkę, chyba jednak nie podejdzie, co? Słyszałem, że ponoć 650 zł. Zamówiłem jednak takie: https://motoluka.pl/srodki-do-filtrow/2973-srodek-do-czyszczenia-gabkowych-filtrow-powietrza-bel-ray-foam-filter-cleaner-degreaser-400ml.html https://motoluka.pl/olej-do-filtrow/2972-olej-do-gabkowych-filtrow-powietrza-w-sprayu-bel-ray-foam-filter-oil-400-ml.html no właśnie, też bym już swój poczyścił ... da tym radę czy zniszczę filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 12 września 2018 o 19:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 19:00 Zestaw K&N jest do materiałowych filtrów ich produkcji, do gąbek będzie dobry ten Bel-Ray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmatkowski Opublikowano 12 września 2018 o 19:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 19:02 1 minutę temu, Namo napisał: Zestaw K&N jest do materiałowych filtrów ich produkcji, do gąbek będzie dobry ten Bel-Ray. czyli trzeba zmienić i ten do KN nie ma szans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 12 września 2018 o 19:03 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 19:03 Gdzieś czytałem, że komuś się gąbka zakleiła tym olejkiem K&N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmatkowski Opublikowano 12 września 2018 o 19:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 września 2018 o 19:12 8 minut temu, Namo napisał: Gdzieś czytałem, że komuś się gąbka zakleiła tym olejkiem K&N. co ile to trzeba czyscic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 13 września 2018 o 15:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 września 2018 o 15:44 21 godzin temu, gmatkowski napisał: co ile to trzeba czyscic? Najlepiej co 10kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 3 stycznia 2019 o 20:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2019 o 20:16 Dziś po 40k km pod naciskiem posta na grupie MQB poszedłem wyczyścić filtr powietrza. Przy demontażu zauważyłem, że w jednym miejscu puścił klej. Trochę się nazbierało syfu ale po pierwszym myciu widać było już napis. A po drugim już nie leciał brud z wodą. Teraz się suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 3 stycznia 2019 o 23:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2019 o 23:29 Wyschnięty ... naoliwiony i założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmatkowski Opublikowano 4 stycznia 2019 o 14:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2019 o 14:34 Bo to się czyści co 10kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 4 stycznia 2019 o 14:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2019 o 14:39 To Maciej czyścił a mimo to skończył tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi