Namo Opublikowano 26 lutego 2016 o 11:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 o 11:43 Różnie się czymś wydechy w limitowanej wersji Skody Octavia 3 RS 230? Poza oczywiście końcówkami w czarnym kolorze ma lepsze właściwości czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 26 lutego 2016 o 16:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 o 16:18 Na pewno jest trochę głośniejszy i ma bardziej "rasowy" dźwięk (o to akurat w porównaniu z naszymi bezgłośnymi nietrudno) i chyba coś jakby strzela przy zmianie biegów. Generalnie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 26 lutego 2016 o 18:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 o 18:08 Pewno przepustowość ma większą, a może ma zawory jak u mnie , skoro strzela, a co chcesz ustalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 26 lutego 2016 o 18:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 o 18:14 Mi się wydaje, że ma klapki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 26 lutego 2016 o 19:01 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 o 19:01 Gdzieś na rejsie gościu pisał, że będzie wydech z RS 230 wstawiał więc chcę ustalić co mu to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 26 lutego 2016 o 19:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2016 o 19:28 za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 27 lutego 2016 o 13:08 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2016 o 13:08 Nie wiem, tylko pisał, że ma w planach wymianę na ten z RS 230. Nie mogłem zapytać bo mam bana do końca lutego na fb za obrażanie uchodźców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 27 lutego 2016 o 15:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2016 o 15:45 marek106 z ocp ma taki na handel, nie mam pojęcia za ile. Ale jakbym zmieniał to na coś bardziej sportowego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 27 lutego 2016 o 16:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2016 o 16:10 3 godziny temu, Namo napisał: Nie mogłem zapytać bo mam bana do końca lutego na fb za obrażanie uchodźców. Ja pierd**le co żeś tym "biednym" ludziom zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 marca 2016 o 08:52 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 08:52 Wyboldowali mi słowo "brudasy" z komentarza za który mam bana. Wracając do tematu, brzmi inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 2 marca 2016 o 09:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 09:10 Jest głośniejszy jak u mnie na otwartych zaworach, miałem tak na początku, w jeździe na co dzień uciążliwe , głośno w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 marca 2016 o 09:13 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 09:13 Ten z filmiku jest w trybie sport wiec na zwykłym jest pewno znośnie. Ciekawe co trzeba wymienić. Kombinować jakiś custom wydech czy podmiankę z RS 230? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 2 marca 2016 o 09:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 09:18 a tu Ci już nie pomogę, nie wiem jak RS230 jest wpięty w silnik, musi być jakoś sterowanie rozwiązane, pytanie ile to zabawy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 2 marca 2016 o 16:23 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 16:23 @Lukicrx a daj z ciekawości cenę za wydech taki jak u Ciebie (z ciekawości, bo u mnie wydech jest gdzieś tam pod koniec listy priorytetów, ale jest). W Twoim fajne jest to, że można podjechać, pojeździć z Tobą i ocenić. Zakładając wydech u Ciebie odpadłby już problem innego downpipe'a do stage 2, no nie? (pewnie laickie pytanie, ale nie znam się :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 2 marca 2016 o 17:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 17:26 No nie do końca, downpipea nie robimy, mam z Compsortu, a moja modyfikacja to zawory klapowe w wydechu seryjnym, muszę sprawdzić po ile aktualnie są zawory i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 2 marca 2016 o 17:32 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 17:32 Napisz coś więcej. Czyli same klapki powodują ze wydech jest głośniejszy? Ale może tez byc cichy jak seria? Mozna to zamontować do zwykłego wydechu bez wymienionego downpipa? Nie wpływa to negatywnie na moc? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukicrx Opublikowano 2 marca 2016 o 21:02 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 21:02 a więc tak działa to jak na filmie z tym że u mnie jest to zrobione na dwie strony (2 zawory) i działa to tak że jak jest zamknięty to spaliny płyną przez komory i jest seria a jak się go otwiera to wtedy płyną przez rurę omijającą tłumik i jest głośniej ale nie za głośno, także wpływ na moc jest tylko pozytywny bo przy otwartym jest mniejszy opór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 2 marca 2016 o 22:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 22:18 @Lukicrx no to teraz najważniejsze - cena za całość u Ciebie dla forumowiczów, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 2 marca 2016 o 22:32 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 marca 2016 o 22:32 1 godzinę temu, Lukicrx napisał: a jak się go otwiera Żeby go otworzyć to trzeba macać po tym pilociku czy można spiąć z systemem profilów jazdy? Wrzucam Sport i mam otwartą przepustnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domoko Opublikowano 18 stycznia 2017 o 13:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 o 13:09 Witam, Odswieżę trochę temat, ktoś już zmieniał tłumik z rs 230 do zwykłej rs 220?;)chciałbym to zrobić albo jakoś dodać do mojego klapki żeby było go słychać;)coś tańszego od oryginału Remusa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 18 stycznia 2017 o 14:39 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 o 14:39 Klapki nie spowodują, że będzie go słychać, one są po to, żeby głośne wydechy były cichsze jak jedziesz z kobietą :) Jak chcesz głośno, to wymieniasz catbacka (to ci jest za katalizatorem), a jak głośno i docelowo szybko, co cały wydech. http://www.gtperformance.pl/ sobie obczaj, blisko masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattRS Opublikowano 18 stycznia 2017 o 21:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2017 o 21:34 marek106 miał wydech z 230 u siebie w 220 i nie był specjalnie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domoko Opublikowano 19 stycznia 2017 o 10:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2017 o 10:46 a znacie jakieś firmy które mają w ofercie taki tłumik ale tańszy?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 19 stycznia 2017 o 13:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2017 o 13:15 @mattRS Z 230? A nie z MG przypadkiem? co @anomal od niego przejął? Słuchajcie, otóż wymieniając wydech w RS na ten z RS230 nie uzyskacie absolutnie żadnej poprawy ponieważ są to dokładnie te same wydechy. Za bardziej basowy i rasowy dźwięk 230'tki dba jakiś "symposer" coś jak w nowym Focusie ST.. Tyle się dowiedziałem od GTP. Szczegółów działania itd nie znam ale chyba jest to jakiś zawór pomiędzy turbo a wydechem, który sterowany jest elektronicznie i otwierajac się powoduje, że słychać dźwięk bliżej silnika czyli głośniej. Jeśli ktoś zna więcej szczegółów chętnie je poznam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubee Opublikowano 19 stycznia 2017 o 14:40 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2017 o 14:40 @matys on mial taki i taki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi