Jump to content

Szajs z AliExpress/Allegro

rock'n'rolla

Recommended Posts

8 godzin temu, wawu1991 napisał:

Nie neguje potrzeby kogoś do montowania w swoim pojeździe takich żarówek Osrama czy chińczyków z AliExpress. Każdy robi co chce ze swoją własnością i pieniędzmi. Moim zamiarem było tylko i wyłącznie poznanie opinii osoby która coś takiego posiada aby mogła się wypowiedzieć czy to coś zmieniło jego zdaniem w komforcie jazdy lub wpłynęło w jakiś inny sposób pozytywny lub negatywny po zamontowaniu LED w miejsce kierunku.

Taka opinia mogła by zmienić w moim życiu to że jednak zakupię taki produkt lub nie zmieni i dalej zostanę przy klasycznej żarówce. Dlatego moje pytanie było właśnie o kierunki. odczucia po zmianie.

Przy wstecznym LED korzyść jest niezaprzeczalna.

W moim RS prawie całe oświetlenie zewnętrzne było w technologi led oprócz wstecznego i kierunków w tylnich lampach.Postanowiłem wyeliminować tą drobną niedoskonałość i wymieniłem żarówki zwykle na led.Po tej wymianie moje życie nabrało sensu i poczułem się spełniony.😀

A tak na poważnie...teraz całe oświetlenie zewnętrze w moim aucie jest na ledach.

• Lubię to 1

Dnia 31.03.2021 at 14:19, rock'n'rolla napisał:

@wawu1991 a co Ci daje to Twoje pisanie, czy coś zmieniło w Twoim życiu? 

Jak ktoś ma ochotę włożyć LED to nie widzę problemu, LED jest jaśniejszy i to jest jedna z zalet tych żarówek. Nawet jeśli komuś poprawi to humor to droga wolna.

Malkontenctwu mówimy nie.

@Rzepcio żarówki działają dobrze, bez błędów. Każda opisana tutaj rzecz była u mnie zamontowana przez dłuższy czas nim trafiła do zestawienia.

@wawu1991 Ja akurat uważam jak @rock'n'rolla, LED jest jaśniejszy i faktycznie lepiej widać migacz w słoneczne dni i tu o to w tym wszystkim chodzi - lepsza widoczność. Poza tym świadomość, że auto jest bardziej nowoczesne przez to. Do tej pory miałem wiele aut i w każdym coś tam zmieniałem, żeby podnieść atrakcyjność auta dla siebie. 

@rock'n'rolla tak się domyśliłem, że nie wstawiasz pierwszej lepszej rzeczy ot tak tylko jest ona wrzucana po sprawdzeniu. No nic, u mnie widocznie przypadek jednostkowy, że żarówka się poddała. Może znajdzie się ktoś kto zamówił jeden komplet więcej i by mi odsprzedał albo po prostu po czasie się skuszę na te philipsy.

Czy możecie polecić pełen pakiet LED do wnętrza tak żeby kupić w komplecie? Mam auto z 2019 roku z oświetleniem "ambiente" tunelu środkowego z przedniej lampki - dwie kropki ledowe.

chciałam w końcu kupić te siłowniki gazowe do klapy bagażnika i... nie mogę znaleźć żadnej aktualnej oferty na allegro :/, w styczniu nie chciałam kupować, żeby gwarancja nie leciała, bo na mrozie nikt by mi ich nie wymienił. no i nie wiem o co chodzi, bo nawet na stronie FA Krosno nie widzę, żeby mieli cokolwiek do O III :/.

rock'n'rolla możesz mi podać jaki numer fabryczny (w sensie oznaczenie części) mają te siłowniki? 

a może jakieś inne polecacie?

@majdara proszę bardzo:

https://allegro.pl/oferta/automatyczne-otwieranie-bagaznik-skoda-octavia-iii-9470704277

Tylko to oferta do Kombii 🤔 też nic nie widzę innego, więc najlepiej napisz do sprzedawcy.

Edited by rock'n'rolla (see edit history)

2 godziny temu, rock'n'rolla napisał:

@majdara proszę bardzo:

https://allegro.pl/oferta/automatyczne-otwieranie-bagaznik-skoda-octavia-iii-9470704277

Tylko to oferta do Kombii 🤔 też nic nie widzę innego, więc najlepiej napisz do sprzedawcy.

Miałem to i u mnie one nie otwierały klapy samodzielnie po naciśnięciu na przycisku na kluczyku. Mowa o kombi.

1 minutę temu, transport samochodów napisał:

Ja nigdy jezcze z tego nie zamaiwałem, jak długo czeka się na paczkę z Ali?

Zalezy jaka forme dostawy wybierzesz. Czas oczekiwania w moim wypadku to od 10 dni do 4 miesiecy 😁
Chyba ze dostawa z Polski to okolo 2-3 dni.

Edited by wawu1991 (see edit history)

Dnia 4.03.2021 at 18:05, Bandini napisał:

@wawu1991 Na szybko trzasnąłem parę fotek. Mam nadzieję, że będą pomocne.

P.S. Listwa delikatnie patrząc z góry, wchodzi pod uszczelkę. Jednak jak spojrzysz z boku to okazuję się, że nie do końca.

20210304_164507.jpg

20210304_164525.jpg

20210304_164607.jpg

20210304_164659.jpg

20210304_164726.jpg

20210304_164757.jpg

Wkleiłem swoje. Jak już raz dotknie klej to nie puści. Jedna mi delikatnie krzywo wyszła no ale trudno 🙁 jak by ktoś się bawił w klejenie to umyłem próg wodą z płynem do naczyń, wytarłem do sucha a potem odtłuściłem denaturatem. I na tak przygotowany próg kleiłem. 

Numery listw: 5E0071303

DSC_0025.thumb.JPG.2794e9775c3b0eadc9c41fe9410cceca.JPG

DSC_0028.thumb.JPG.9860b83bc607918391ec8127e981177d.JPG

Przy okazji wjechał schowek pod fotel pasażera.

Numer schowka: 3T0881578C

DSC_0026.thumb.JPG.97b1871146ee600b7aa291467aca4d16.JPG

DSC_0027.thumb.JPG.d7a54916381747ba55029a69c6bc09e7.JPG

Edited by wawu1991 (see edit history)

1 minutę temu, dagetto napisał:

Schowek można też dać na stronę kierowcy. Założyłem i sobie chwalę. Ma inny numer niż ten pasażera. 

Poluję na taki ale ciężko z dostępnością. Swój kupiłem za 50 zł na allegro sprzedający był tak dobry i mi wyjął również te wsuwki i śruby a w ASO 150 zł sobie życzą za sam schowek + 4x3zł za wsuwki + 4x3zł za śrubki.

hmm.. a to schowek w fotelu pasażera nie jest w standardzie? może głupie pytanie ale w mojej jest (kupiłam 6 latkę) i wydawało mi się że to taki standard jak np w Scenicu.. pomysl na schowek pod fotelem kierowcy jest fajny, bo ta kieszonka na kamizelke to trochę mala 😉

10 minut temu, majdara napisał:

hmm.. a to schowek w fotelu pasażera nie jest w standardzie? może głupie pytanie ale w mojej jest (kupiłam 6 latkę) i wydawało mi się że to taki standard jak np w Scenicu.. pomysl na schowek pod fotelem kierowcy jest fajny, bo ta kieszonka na kamizelke to trochę mala 😉

Nie jest jak widać po moim przykładzie. Nie miałem też czujnika deszczu, ale grzane stołki, tempomat i multi-funkcja była już.

5 minut temu, wawu1991 napisał:

Nie jest jak widać po moim przykładzie. Nie miałem też czujnika deszczu, ale grzane stołki, tempomat i multi-funkcja była już.

szkoda, że w standarcie nie montowali w bagażniku podnośników gazowych czy podobnych, bo teraz ciężko znaleźć. Znajomy kupił w grudniu Karoq i mu się bagażnik sam otwiera.. też chciałabym 🙂