Avatar Opublikowano 29 maja 2021 o 07:43 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 07:43 Przeglądałem Obd11 i pojawiło się sporo nowych aplikacji do aktywacji w tym światła autostradowe czyli uniesienie wiązki powyżej 1xxKMH czy ktoś wie czy ta funkcja realnie działa w Octavii?Jest coś takiego w Seat Ibiza z LEDami ale Octavia nigdy tego nie miała według moich informacji. Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 29 maja 2021 o 08:42 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 08:42 Przeglądałem Obd11 i pojawiło się sporo nowych aplikacji do aktywacji w tym światła autostradowe czyli uniesienie wiązki powyżej 1xxKMH czy ktoś wie czy ta funkcja realnie działa w Octavii?Jest coś takiego w Seat Ibiza z LEDami ale Octavia nigdy tego nie miała według moich informacji. Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu TapatalkaNo to masz złe informacje. Reflektory ksenonowe z AFS mają taką funkcję. Słup światła zmienia się przy prędkości 110 km/h.Najlepiej poczytaj instrukcje i wszystko będzie jasne. Co do led ów po FL nie wiem i się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagetto Opublikowano 29 maja 2021 o 09:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 09:11 (edytowane) Światła dostosują się nie tylko na autostradzie, ale też w mieście. 75 i 76 strona instrukcji obsługi. Klik Edytowane 29 maja 2021 o 09:12 przez dagetto (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 29 maja 2021 o 09:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 09:51 Światła dostosują się nie tylko na autostradzie, ale też w mieście. 75 i 76 strona instrukcji obsługi.KlikTak, bo to jest właśnie AFS. Dostosowywują się też podczas mgły, ale kolega pytał o światła autostradowe więc resztę pominołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 29 maja 2021 o 10:21 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 10:21 Dzięki za wyjaśnienia, mam FLke z LEDami więc możliwe że ta funkcja jest tylko trudno to realnie zauważyć :) Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 29 maja 2021 o 10:45 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 10:45 Dzięki za wyjaśnienia, mam FLke z LEDami więc możliwe że ta funkcja jest tylko trudno to realnie zauważyć :) Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu TapatalkaNa ksenonach to wyraźnie widać jak zmienia się strumieni świetlny więc myślę, że na ledach też powinno być to widoczne.Sprawdź jak mówię w instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 29 maja 2021 o 11:17 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 11:17 Do FL w dziale oświetlenia nie ma nic na ten temat w instrukcji, jest informacja o light assist ogólnie stąd podejrzewam że FL w Full Led nie ma funkcji świateł autostradowych. Światła podnoszą się zauważalnie przy włączeniu świateł drogowych.AFS statyczny działa w mieście do 50kmh poprzez dodatkowe boczne ledy w reflektorze głównym. Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandini Opublikowano 29 maja 2021 o 11:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 11:36 AFS statyczny działa w mieście do 50kmh poprzez dodatkowe boczne ledy w reflektorze głównym. Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu TapatalkaNo to troszkę inaczej niż w ksenonach, gdzie realizowane jest to po przez soczewki w reflektorach głównych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 29 maja 2021 o 12:49 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 maja 2021 o 12:49 Trochę to rozumiem ponieważ ksenony mają skręt góra dół i lewo prawo, więc AFS na boki w LED jest zrealizowany bocznymi diodami a w ksenonach przesunięciem lampy.Natomiast LEDy mają jednak automatyczne poziomowanie góra dół więc tryb autostradowy to żaden problem ale chyba niestety go brakuje.W Seat jest opcja do klikniecia włączająca lub wyłączająca ta funkcje.Moze jest to kwestia pozycjonowania marki lub mój brak zauważenia działania tej funkcji w praktyce. Wysłane z mojego Pixel 3a XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi