matys Opublikowano 11 lipca 2016 o 12:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 o 12:38 Chodzi mi po głowie ten dyfuzor Riegera cały czas, zastanawiam się nad opcją Zwykły goły matowy plastik ABS za 139euroABS w Czarny połysk za 179euroABS w Carbon ABS w Carbon za 169euro Najbardziej podoba mi się taki surowy ABS, ale myślałem że nie muszę go malować ani nic -a gość na filmiku pokazuje, że trzeba go lekko obrobić, zmatowić i pomalować? I moim zdaniem wygląda gorzej niż przed malowaniem.... BTW: zobaczcie ile gość ma tu tutoriali dotyczących RS'ki !!!!TUTORIALE RS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namo Opublikowano 11 lipca 2016 o 12:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 o 12:49 Ja to bym oryginalny pomalował na połysk w taki kolor jak czarne lusterka w pakiecie Challenge. Dobrze, że pokazał jak go zdjąć, będzie mod 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 11 lipca 2016 o 13:20 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 o 13:20 Maluj, jestem ciekaw czy będzie efekt "wow" czy "szału ni ma" Osobiście uważam, że te płetwy na tym riegerze dodają trochę charakteru. Znajomy w bmw 4 zmienił na takie płetwy i jest petarda a największa petarda to ten kolor: Ciekawe czy to efekt obróbki zdjęcia czy ta folia jest taka perłowa bo widziałem różne szare maty... jak bym miał 100% pewności, ze tak wyglada na żywo to bym chyba okleił, zajebiście podkreśla kształty, tą wnękę pod lampami na zderzaku np... dla porównania tu już wygląda słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1bizkit Opublikowano 11 lipca 2016 o 14:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 o 14:00 wszystko zelży od fotografa. Jak dobrze wyeksponuje detal to i szary mat zmieni twój światopogląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anomal Opublikowano 11 lipca 2016 o 14:16 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 lipca 2016 o 14:16 z riegera boczki mi sie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamad1 Opublikowano 28 września 2016 o 07:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 07:22 http://www.agauto.sk/pl/detail/dyfuzor-zderzaka-tylnego-z-tworzywa-abs-czarna-metalizacja-skoda-octavia-iii-rs-2013-milotec-26725.html co myślicie o ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anomal Opublikowano 28 września 2016 o 07:41 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 07:41 wg mnie albo caly zestaw albo nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 28 września 2016 o 08:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 08:17 54 minuty temu, Adamad1 napisał: co myślicie o ty. Okropne, za darmo bym tego nie założył... jak coś to tylko i wyłącznie ten z Riegiera :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 28 września 2016 o 09:03 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 09:03 1 godzinę temu, anomal napisał: wg mnie albo caly zestaw albo nic a ja uważam, że do aut typu hothatch wcale nie trzeba całego zestawu, RSka wychodzi trochę zmieniona od serii, lekko obniżona, spoiler, inne zderzaki z przodu + plaster miodu, a z tylu? "dyfuzor" a raczej jego imitacja, dlatego uważam, że włożenie samego dyfuzora z płetwami jest ok, zwłaszcza do naszej RSki.. Nie jest to coś co powoduje zaburzenie całej stylistyki auta, nie obniża tylnego zderzaka, nie poszerza go itd.. tylko dodaje lekkiego charakteru. Nawet nissan Juke R Nismo ma taki dyfuzor z płetwami wyjeżdzając z fabryki (sąsiadka takim śmiga, 220KM z silnika 1,6) Co innego jak by ktoś chciał O3 w serii usportowić i dodał tylko dyfuzor, to byłoby głupie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 28 września 2016 o 09:27 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 09:27 46 minut temu, ucho235 napisał: Okropne, za darmo bym tego nie założył... jak coś to tylko i wyłącznie ten z Riegiera :). ucho też tak kiedyś uważałem, ale ostatnio poprzeglądałem trochę instagrama (tagi skodavrs, vrs, rs230, itd.. oraz profil skodavrs_ przeglając potem profile ludzi ktorzy wrzucali tam foty RSek ) i napatrzyłem się na dyfuzory Wnioski mam takie, że milotec na stronie ma prze chu*owe zdjęcia na których trąci wiejskim tuningiem, a jak popatrzyłem na zdjęcia ludzi to ten dyfuzor podoba mi się bardziej niż Rieger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anomal Opublikowano 28 września 2016 o 09:46 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 09:46 przod/progi maja tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho235 Opublikowano 28 września 2016 o 09:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 09:47 (edytowane) @matys rzeczywiście na tych zdjęciach wygląda dużo lepiej, ale jedna ja jestem za Riegierem, ale każdemu co innego się podoba :). Milotec te zdjęcia wstawił tragiczne... Edytowane 28 września 2016 o 09:49 przez ucho235 (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 28 września 2016 o 09:52 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 września 2016 o 09:52 4 minuty temu, anomal napisał: przod/progi maja tez? mają, ten gość co ma taką jak Twoja konkretnie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 29 września 2016 o 20:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 września 2016 o 20:26 Mi się rieger bardziej podoba jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 11 października 2016 o 20:07 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 października 2016 o 20:07 Paczajcie na to! To sie nazywa dyfuzor! http://www.maxtondesign.co.uk/product/octavia-iii/rear-diffuser-skoda-octavia-iii-rs.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 18 października 2016 o 12:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 października 2016 o 12:19 Panowie małe pytanie i jak używanie tego dyfuzora od Riegera? nie pali sie od temperatur? Bo ponoc w TDI to duzy problem. TSI to nie dotyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 18 października 2016 o 13:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 października 2016 o 13:10 Pali, Grabowskiemu się stopił, ale on ma porobiony wydech. Ja mam seryjny i nic się nie dzieje, a teraz przy okazji wymiany wydechu wyciągniemy atrapy i rury bardziej na zewnątrz, powinno zapobiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 18 października 2016 o 13:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 października 2016 o 13:30 Ponoc skoda od 11/2015 sama wystawila bardziej wydech i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anomal Opublikowano 18 października 2016 o 14:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 października 2016 o 14:19 ale emilowi topil się seryjny zderzak też, więc mg chyba coś zjebal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys Opublikowano 24 listopada 2016 o 11:24 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2016 o 11:24 Małe podsumowanie dyfuzorowej dyskusji: Ogólnie dyfuzorów do O3 RS widziałem 4: 1. Rieger który mają @maro i @GrabowskiRRT 2. Milotec 3. Maxton design 4. Octavia CUP który ma @ADAMR-RS foto pożyczone z garażu ;) Pierwsza rzecz jaka różni dyfuzory poza wyglądem to sposób ich montażu: Rieger i Octavia Cup wymienianę są w całości za seryjny dyfuzor i trzeba je malować Maxton i Milotec to nakładki na seryjny dyfuzor jedynie przykręcane do niego Cenowo wychodzą: Rieger - matowy 139 ojro, a od razu czarny połysk 179ojro Milotec - 119 ojro matowy czarny, można malować ale nie trzeba Maxton - 139 FUNTÓW Octavia CUP - 159 ojro + konieczność lakierowania Ciekawe jestem jak one wyglądają na żywo.. Riegera niebawem zobaczę u @maro byłby jeszcze fajniejszy gdyby miał 3 płetwy zamiast 2, coś w tym stylu: Ten Milotec też mnie trochę ciekawi, polakierowany na czarny połysk wygląda całkiem dobrze. CUP chyba podoba mi się najmniej Maxton jak by go potraktować czarnym połyskiem tez może być niezły. Wygląda jak by chciał imitować RS6 ale troche nieudolnie, te płetwy są chyba klejone do zdrzaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrabowskiRRT Opublikowano 24 listopada 2016 o 12:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2016 o 12:11 Mój się spalił bo za mało wystawały atrapy i wydech dmuchał prosto w plastik . Zapisałem do Riggera i dostałem nową dokładke za free . Rozmowa wyglądała tak : Ja : (Foto) Riegger : czy ma pan modyfikowany układ wydechowy ? Ja : Nie :D Riegger : Ok , wyślemy nową 4 dni i dziś przyszła paczka Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_U Opublikowano 23 stycznia 2017 o 15:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2017 o 15:00 (edytowane) zamówiłem dziś Rieggera, jak zamontuje wrzuce fot jest jakiś patent żeby nie paliło tego dyfuzora ? wydech z końcówką wygląda tak Edytowane 23 stycznia 2017 o 16:51 przez Michał_U (wyświetl historię edycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m9n6x Opublikowano 23 stycznia 2017 o 18:01 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2017 o 18:01 Ja dostalem taka informacje przy zamawianiu. Cytat Panie Michale - dostałem jeszcze informację z centrali że do silnika diesel'a potrzebujemy dodatkowe adaptery do końcówek (trzeba je wysunąć żeby spaliny odpowiednio przepływały i nie uderzały w dokładkę - w załączniku instrukcja). Koszt tych adapterów to 79 zł. Te adaptery dotycza tylko wersji RS w TDI. 14-TAAS-0610_instrukcja-dyfuzor-zmiana konÌ�coÌ�wki.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malwin41 Opublikowano 23 stycznia 2017 o 18:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2017 o 18:07 Rieger u mnie na niebieskiej ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_U Opublikowano 23 stycznia 2017 o 18:08 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 stycznia 2017 o 18:08 gdzie można kupić te adaptery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi